Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Ψάξτε σε πολλά torrent sites με ένα κλικ

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Αν χρησιμοποιείτε torrents, το πιθανότερο είναι να ψάχνετε σε διάφορα sites για να βρείτε αυτό που θέλετε όπως The Pirate Bay, IsoHunt, Mininova και άλλα.

Τώρα ήρθε μία νέα σελίδα που σας επιτρέπει να κάνετε αναζητήσεις σε διάφορα sites και να εμφανίζονται όλα μαζί.

Το USniff έχει όμορφο web 2.0 interface και μπορεί να κάνει αναζητήσεις σε οχτώ sites ταυτόχρονα. Τα αποτελέσματα φορτώνονται αρκετά γρήγορα και ταξινομούνται σύμφωνα με τον αριθμό των seeds.


Το USniff είναι φτιαγμένο με AJAX και έτσι η αλλαγή στις ταξινομήσεις καθώς και στο φιλτράρισμα γίνονται όμορφα και στιγμιαία. Το design είναι τελείως καθαρό. Δεν υπάρχει ούτε διαφημιστικό banner!

Το USniff είναι απλά μία μηχανή αναζήτησης. Δεν αποθηκεύει τίποτα. Για να κατεβάσετε κάτι πρέπει να πάτε στο site του πραγματικού tracker.

Πληροφορίες για θανατηφόρο ατύχημα...

Αντιγράφω από http://troktiko.blogspot.com

"Στις 13 Αυγούστου το απόγευμα 3μμ-5μμ μεταξύ 78-79χλμ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έγινε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ένα πράσινο Lancia delta και ένα μαύρο
yamaxa fazer.Σε αυτό το ατύχημα σκοτώθηκε ο οδηγός της μηχανής, που είναι ο αδερφός μου Κώστας Πασπαλάς(30 ετών). Επίσης από ότι με έχουν ενημερώσει από την τροχαία δεν υππάρχει κανένας μάρτυρας.Όλοι έχετε αδέρφια και μπορείτε να καταλάβετε. Το κινητό μου είναι 6979206490 και το email μου argyris_paspalas@yahoo.gr...Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει το οτιδήποτε σας παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Απλά θέλω να μάθω".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko:

Όποιοι διαβλάζουν και μπορούν να το αναπαράγουν ας το κάνουν ρε παιδιά. Είναι κρίμα. Και όποιος θυμηθεί και ένα κεράκι μιας και έχουμε το όνομα του νεκρού.
Μην παίρνετε τηλέφωνο και ενοχλείτε τον άνθρωπο αν δεν έχετε πληροφορίες. Κάποια πράγματα ας τα σεβόμαστε σε αυτή την σκατοκοινωνία.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Το 1/3 υπολογιστών με Vista, έχουν βάλει XP

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Πιθανόν να ξέρετε ότι αρκετοί είναι οι απογοητευμένοι χρήστες των Windows Vista που αποφάσισαν να αλλάξουν το λειτουργικό τους σύστημα και να βάλουν Windows XP.

Ποτέ ,όμως, δε γνωρίζαμε ακριβώς ποιος ήταν αυτός ο αριθμός των χρηστών, αλλά ήταν αρκετοί αφού η Microsoft αποφάσισε να επεκτείνει τη ζωή των XP.


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τη Devil Mountain Software περίπου 35% των υπολογιστών με Vista έχουν υποβαθμιστεί σε XP.

Η έρευνα χρησιμοποίησε στοιχεία από υπολογιστές που έχουν πωληθεί τους τελευταίους 6 μήνες και συμπεριλαμβάνει τις εταιρίες που έκαναν downgrade για λογαριασμό των χρηστών αλλά και τους χρήστες που έβαλαν μόνοι τους XP.

Διαβάστε δωρεάν περιοδικά


Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Το Mygazines είναι ένα site που φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να μοιράζονται περιοδικά. Μπορούν επίσης όλοι οι χρήστες να διαβάσουν αυτά τα περιοδικά και δωρεάν.

Είναι πολύ εύκολο να διαβάσεις ένα περιοδικό στο site. Οι δημιουργοί του site έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το σημείο.


Αν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτό μπορεί να μην είναι νόμιμο, έχετε δίκιο. Οι δημιουργοί προτρέπουν τους χρήστες να παραβούν τα πνευματικά δικαιώματα.

Τώρα πόσο θα μείνει το site online δεν μπορούμε να ξέρουμε. Έχουν, ήδη, ξεκινήσει δικαστικοί αγώνες εναντίων της σελίδας. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι το site έχει γίνει registered στη χώρα Anguilla, και φιλοξενείται στον server PRQ ο οποίος φιλοξενεί και το The Pirate Bay.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Πηγή:http://www.eom.gr/

Ενα ποσοστό 70% περίπου των ασθενών με νοσήματα του αίματος, όπως λευχαιμίες, σοβαρές αναιμίες, άλλες συγγενείς ή επίκτητες ασθένειες, οι οποίοι έχουν ένδειξη Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων (ΜΑΚ) δεν διαθέτουν κατάλληλο (ιστοσυμβατό) δότη στην οικογένειά τους.

Ενα ποσοστό 70% περίπου των ασθενών με νοσήματα του αίματος, όπως λευχαιμίες, σοβαρές αναιμίες, άλλες συγγενείς ή επίκτητες ασθένειες, οι οποίοι έχουν ένδειξη Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων (ΜΑΚ) δεν διαθέτουν κατάλληλο (ιστοσυμβατό) δότη στην οικογένειά τους. Οι ασθενείς αυτοί βασίζονται για την ανεύρεση μη συγγενούς δότη στις «Δεξαμενές» δοτών, οι οποίες διεκπεραιώνουν -στη χώρα τους και διεθνώς- ΜΑΚ, στις οποίες ως πηγή του μοσχεύματος χρησιμοποιείται μυελός των οστών ή περιφεριακό αίμα από εθελοντές δότες είτε ομφαλοπλακουντιακό αίμα (ΟΠΑ) που συλλέγεται από τον ομφάλιο λώρο νεογέννητων και φυλάσσεται σε ειδικές «Τράπεζες».
Η παγκόσμια ανταλλαγή μοσχευμάτων από μη συγγενείς δότες έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά από την δεκαετία του ’70 και βασίζεται στην αλτρουιστική δωρεά από εθελοντές σε όλο τον κόσμο. Οι πραγματοποιούμενες σήμερα ΜΑΚ από μη συγγενείς δότες ανέρχονται σε 15.000 περίπου ετησίως και διεκπεραιώνονται από 58 Εθνικές Δεξαμενές δοτών που λειτουργούν σε 43 χώρες. Η Ελληνική Δεξαμενή δοτών λειτουργεί στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ, Τμήμα Γ΄).
Η χρησιμοποίηση μοσχευμάτων ΟΠΑ ξεκίνησε από την δεκαετία του ’90 κυρίως σε παιδιά με λευχαμία, κληρονομικές ή συγγενείς αναιμίες και ανοσοανεπάρκειες. Υπολογίζεται ότι, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 6.000 μη συγγενικές μεταμοσχεύσεις ΟΠΑ με μονάδες που φυλάσσονται σε 38 Εθνικές Τράπεζες ΟΠΑ που λειτουργούν σε 21 χώρες. Στην Ελλάδα Τράπεζα ΟΠΑ λειτουργεί από 3ετίας στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Τα τελευταία χρόνια, σε αρκετές χώρες αναπτύχθηκαν Τράπεζες οι οποίες φυλλάσουν μονάδες ΟΠΑ που προορίζονται αποκλειστικά για πιθανή μελλοντική χρησιμοποίηση στο δότη της μονάδας ή την οικογένειά του. Η λειτουργία των τραπεζών αυτών έχει εγείρει μια σειρά ερωτηματικών σχετικά με το αν υπάρχουν πραγματικά ενδείξεις για την «προσωπική» φύλαξη και το αν αυτή θα πρέπει να προτιμάται της δωρεάς για οποιονδήποτε ασθενή έχει ανάγκη.
Αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των μελλοντικών γονέων για το αν θα πρέπει να φυλάξουν το αίμα του παιδιού τους για αυτόλογη χρήση, αλλά και των Γυναικολόγων των οποίων ζητείται η συμβουλή, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα ΟΠΑ, το Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας (Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς») και το Ανοσοβιολογικό Τμήμα του Γ.Ν-Μ.Α «Ελενα Βενιζέλου» διαμόρφωσαν το ενημερωτικό κείμενο που ακολουθεί για διανομή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λέμε όχι στα κοτόπουλα με χλώριο

Πηγή:http://www.ekpizo.gr
Τους τελευταίους μήνες γίνεται συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να επιτραπεί η εισαγωγή κοτόπουλων από την Αμερική, τα οποία είναι βουτηγμένα κυριολεκτικά σε κοκτέιλ χλωρίνης και άλλων χημικών ουσιών;
Η χρήση αυτών των ουσιών, γίνεται για την μείωση ή την θανάτωση παθογόνων μικροοργανισμών όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτηρίδιο στα πουλερικά και είναι η συνήθης πρακτική στις Η.Π.Α.
Αν αναρωτιέστε το γιατί και πώς διαβάστε περισσότερα…

Τι συμβαίνει στην Αμερική…

Η διαδικασία απολύμανσης ξεκινάει στο σφαγείο, όπου μετά την σφαγή τα πουλερικά ρίχνονται μέσα σε δεξαμενές νερού εμπλουτισμένο με μίγμα που αποτελείται από τις παρακάτω ουσίες :
• Διοξείδιο του χλωρίου
• Όξινο χλωριώδες νάτριο
• Φωσφορικό τρινάτριο
• Μίγμα υπεροξειδικών ενώσεων
Η διαδικασία αυτή γίνεται τόσο σε ολόκληρα όσο και σε τεμαχισμένα σφάγια.

Τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Η Ε.Ε. έχει θεσπίσει κανονισμούς για την υγιεινή του κρέατος και οι οποίοι προβλέπουν ότι καμία άλλη ουσία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση μικροοργανισμών από την επιφάνεια των κρεάτων εκτός του πόσιμου νερού ή του ατμού. Η πρόβλεψη αυτή έγινε με σκοπό να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη χρήση χημικών ουσιών για την κάλυψη ενδεχόμενης μη τήρησης των απαιτούμενων κανόνων υγιεινής κατά την διάρκεια της επεξεργασίας του κρέατος.

Πως ξεκίνησαν όλα… και πού κατέληξαν…

Από το 1997 έχει απαγορευτεί στην Ε.Ε. η εισαγωγή πουλερικών από τις Η.Π.Α. λόγω της απολύμανσής τους με χημικές ουσίες που περιέχουν χλώριο.
Όλα αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες των Αμερικάνων να επιτραπεί η εισαγωγή αυτών των πουλερικών στην ευρωπαϊκή αγορά είχαν αποβεί άκαρπες.
Τελευταία όμως φαίνεται ότι, ενώ η πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει να τάσσεται κατά της άρσης της απαγόρευσης εισαγωγής τους στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρός της Φερχόϋγκεν, έχει αντίθετη άποψη αφού τον Μάιο κατέθεσε πρόταση που αφορούσε την έγκριση εισαγωγής στην Ε.Ε. αυτών των πουλερικών μετά από αίτημα των Η.Π.Α. σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των τεταμένων εμπορικών σχέσεων.
Στις 2 Ιουνίου, η Μόνιμη Επιτροπή για την Τροφική Αλυσίδα και την Υγεία των Ζώων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την πρόταση αυτή της Επιτροπής και στις 19 Ιουνίου, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ψήφισμά του, αποδοκίμασε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άρση της απαγόρευσης και καλεί με την σειρά του το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, να την απορρίψει
Βάσει των τυποποιημένων ευρωπαϊκών διαδικασιών για λήψη αποφάσεων, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να προωθηθεί χωρίς καθυστέρηση στο Συμβούλιο Υπουργών και αυτό να αποφασίσει εντός 3 μηνών από την παραλαβή της…όμως ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φερχόϋγκεν έχει μπλοκάρει αυτήν την διαδικασία, προσπαθώντας να καθυστερήσει την τελική απόφαση της ΕΕ!..

Ποια είναι η άποψη των Ευρωπαίων..

Οι καταναλωτές, οι κτηνοτρόφοι και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη δηλώνουν ότι εφόσον τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής κατά την διάρκεια της παραγωγής, επεξεργασίας, μεταφοράς και διάθεσης του κρέατος στην αγορά, δεν απαιτείται η συγκεκριμένη μέθοδος απολύμανσης και υιοθετούν την στρατηγική της Ευρώπης που βασίζεται στην αρχή «Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία» και η οποία έχει αποδειχτεί πιο αποτελεσματική για την ασφάλεια του κρέατος.
Και δεν έχουν άδικο! Έρευνες και αναλύσεις που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι παρά την χρήση αντιμικροβιακών ουσιών, η συχνότητα εμφάνισης παθογόνων μικροοργανισμών στο κρέας των πουλερικών δεν έχει μειωθεί στις Η.Π.Α., ενώ αντίθετα στην Ευρώπη με το υπάρχον σύστημα υγιεινής τα ποσοστά είναι πολύ μικρότερα!! Εξάλλου, η απολύμανση στο τέλος της παραγωγικής διαδικασίας δεν είναι αποτελεσματική εάν δεν έχουν τηρηθεί οι κατάλληλοι κανόνες υγιεινής καθ’ όλη την διάρκεια αυτής.

Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία που μπορεί να εμφανιστούν από την εφαρμογή μιας τέτοιας πρακτικής έχουν να κάνουν με:
- την ανορθόδοξη χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών (λάθος ποσότητες, θερμοκρασία,
ακατάλληλη μίξη των ουσιών μεταξύ τους, μικρότερος ή μεγαλύτερος χρόνος επαφής
τους με το κρέας)
- την επιβάρυνση του κρέατος με χημικές ουσίες που θα παραμείνουν σ’ αυτό
- την μη ικανοποιητική καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών, εφόσον δεν θα
έχει ληφθεί κανένα άλλο μέτρο υγιεινής στα προηγούμενα στάδια της αλυσίδας
παραγωγής.

Επίσης, η πρακτική αυτή ενέχει και περιβαλλοντικούς κινδύνους ιδιαίτερα για τον υδροφόρο ορίζοντα εάν τα διαλύματα από την επεξεργασία του κρέατος δεν υπόκεινται σε περαιτέρω επεξεργασία.
Ακόμα, δεν διαθέτουμε επαρκή στοιχεία, ικανά να τεκμηριώσουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον η απελευθέρωση των παραπροϊόντων του χλωρίου.

Ολυμπιακοί αγώνες: Για πρώτη φορά, πλήρως σε high-def

Πηγή:http://new.pcw.gr
Για τις επόμενες 17 μέρες οι νίκες και οι ήττες των αθλητών θα είναι αυτές που θα καθορίσουν πως θα μείνουν στη μνήμη μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008. Ωστόσο, το Πεκίνο καταγράφει ήδη μια αξιοσημείωτη πρωτιά: είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου το τηλεοπτικό σήμα παράγεται εξ ολοκλήρου σε high definition (HD). Στους δικούς μας, προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το τηλεοπτικό σήμα δεν ήταν high-def σε όλες τις παραγωγές. Στους χειμερινούς αγώνες του Τορίνο περίπου το 40% της κάλυψης ήταν high-def για όσα κανάλια ήθελαν να μεταδώσουν καλύτερο σήμα, αλλά η βασική μετάδοση για τη συνολική κάλυψη ήταν σε standard definition. Στο Πεκίνο τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς η τροφοδοσία σήματος της διεθνούς μετάδοσης γίνεται σε high-def ενώ όσα κανάλια μεταδίδουν σε standard definition λαμβάνουν μία μετασχηματισμένη τροφοδοσία του σήματος. Παράλληλα, η εικόνα high-def συνοδεύετι από ήχο 5.1 καναλιών.

Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα της κάλυψης είναι τεράστια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 37 τοποθεσίες και από τις περισσότεροι από αυτές οι ζωντανές εικόνες θα τροφοδοτούν το Διεθνές Κέντρο Μετάδοσης (International Broadcasting Center, IBC) που φιλοξενεί την Beijing Olympic Broadcasting (BOB), την εταιρεία που συστάθηκε για να καλύψει τους αγώνες για λογαριασμό των τηλεοπτικών καναλιών όλου του κόσμου και για όσους τους έχουν παραχωρηθεί τα σχετικά δικαιώματα.

Περίπου 40 ζωντανά σήματα βίντεο θα παρέχονται από το BOB σε όσους έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης και μπορούν να δείξουν όποιες εικόνες αυτοί επιθυμούν. Επειδή η κάλυψη του BOB μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο πρέπει να παραμένει ουδέτερη, δίνοντας ίσο χρόνο σε όλους τους ανταγωνιστές. Μερικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν επίσης στήσει δικές τους κάμερες στις τοποθεσίες των αγώνων ώστε να αναμειγνύουν τις εικόνες του BOB με δικά τους κοντινά πλάνα και εικόνες δίνοντας ένα περισσότερο εθνικό «άρωμα» στην κάλυψή τους.





Μία από τις εταιρείες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του πολύπλοκου σχήματος είναι και η Panasonic, η οποία είναι η επίσημη χορηγός των Αγώνων στον τομέα της εικόνας και του ήχου. Ως τέτοια παρέχει τις 100 κάμερες, τα 250 video recorders και τις 1.500 οθόνες που θα χρησιμοποιηθούν από το BOB. Μερικές από τις κάμερες χρησιμοποιούν το σύστημα P2HD της Panasonic το οποίο εγγράφει μία ροή βίντεο DVCPRO HD σε flash memory chips. Μία κάρτα P2HD μπορεί να αποθηκεύσει 32GB μνήμης που αντιστοιχούν σε 32 λεπτά λήψης. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος, όπως και οποιουδήποτε άλλου γράφει απ’ ευθείας σε flash ή σκληρό δίσκο, είναι ότι το καταγεγραμμένο υλικό είναι άμεσα διαθέσιμο για επεξεργασία. Στο παρελθόν, τα συστήματα που βασίζονταν σε κασέτες έπρεπε να συνδεθούν σε ένα PC και η ταινία έπρεπε πρώτα να ψηφιοποιηθεί πριν να αρχίσει η επεξεργασία. Το αποτέλεσμα είναι ότι στους αγώνες που δεν καλύπτονται ζωντανά, όπως η ιστιοπλοοία, η εικόνα φτάνει στο κέντρο μετάδοσης ταχύτερα καθώς η επεξεργασία είναι συντομότερη. Στην περίπτωση της ιστιοπλοοίας που διεξάγεται στην παραθαλάσσια πόλη Qingdao, η αλλαγή σε κάρτες P2 εξαλέιφει πιθανά προβλήματα που δημιουργούνται όταν «συναντηθούν» η ταινία με το θαλασσινό νερό.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Τα ισόβια αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος χάκερ όλων των εποχών

Πηγή:http://www.madata.gr/index.php?news=22195

Μέχρι και... ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζει ο «μεγαλύτερος χάκερ όλων των εποχών», ο βρετανός Γκάρι ΜαΚίνον, του οποίου την έφεση απέρριψε χθες η Βουλή των Λόρδων ανοίγοντας τον δρόμο για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Δηλώνοντας αποφασισμένος να αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο 42χρονος Βρετανός -άνεργος τεχνικός υπολογιστών- που κατηγορείται ότι «εισέβαλε» σε 97 υπολογιστές του αμερικανικού στρατού από το υπνοδωμάτιό του στο βόρειο Λονδίνο, επανέλαβε χθες ότι σε περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ η δίκη του θα είναι κάθε άλλο παρά «δίκαιη», καθώς στόχος των αμερικανικών αρχών είναι να τον μετατρέψουν σε «αποδιοπομπαίο τράγο» και να τον τιμωρήσουν «παραδειγματικά».

Κωδικοί
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ΜαΚίνον, ο διάσημος πλέον χάκερ που κατάφερε να «σπάσει» τους κωδικούς ασφαλείας του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της ΝΑΣΑ, μεταξύ του Φεβρουαρίου 2001 και του Μαρτίου 2002, δεν αποκλείεται να αντιμετωπιστεί στις ΗΠΑ ακόμα και ως «εχθρικός μαχητής», με αποτέλεσμα να σταλεί στο Γκουαντάναμο καθώς οι «περιπλανήσεις» του σε απαγορευμένα δίκτυα συνέπεσαν με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο γεννημένος στη Γλασκόβη «σούπερ χάκερ», επανέλαβε χθες ότι ουδέποτε αρνήθηκε ότι εισέβαλε στους στρατιωτικούς υπολογιστές, ωστόσο συνεχίζει να επισημαίνει ότι σκοπός του δεν ήταν «να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια» - πράγμα αδύνατον, όπως υποστηρίζει, μιας και δεν υπήρχαν παρά «γελοίες» δικλίδες ασφαλείας, αλλά να βρει απόρρητα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ένα ζήτημα που τον ταλανίζει από τα 17 του χρόνια και το οποίο «κληρονόμησε» από τον πατριό του.

Παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του ΜαΚίνον να πείσουν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους με μια ενδεχόμενη έκδοση στις ΗΠΑ, η Βουλή των Λόρδων έκρινε διαφορετικά, συμβουλεύοντας μάλιστα τον 42χρονο να αποδεχτεί τη «συμφωνία» που του πρότειναν οι Αμερικανοί, οι οποίοι ζήτησαν από τον χάκερ να παραδεχτεί την πλήρη ενοχή του με αντάλλαγμα η ποινή του να περιοριστεί σε τέσσερα χρόνια.

«Εκβιασμός»
Χαρακτηρίζοντας την πρόταση των ΗΠΑ «εκβιαστική» και προσβλητική ως προς τα νομικά του δικαιώματα, ο ΜαΚίνον αρνείται -τουλάχιστον προς το παρόν- οποιαδήποτε συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να εισέβαλε μεν στους υπολογιστές, αλλά ουδέποτε «έσβησε» ή «κατέστρεψε» κανένα έγγραφο ή φάκελο όπως τον κατηγορούν.

Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το «πέρασμα» του ΜαΚίνον από τους υπολογιστές τούς προκάλεσε ζημιές ύψους 700.000 δολαρίων, ενώ κατηγορεί τον Βρετανό χάκερ ότι η εισβολή του στη Ναυτική Βάση Ερλ έθεσε εκτός λειτουργίας 300 υπολογιστές, σε μια κρίσιμη περίοδο που ακολούθησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σοβαρότερο από ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε το κενό ασφάλειας στο Διαδίκτυο


Πηγή:http://www.in.gr/news
Πολύ σοβαρότερο από αυτό που αρχικά νομιζόταν είναι το σφάλμα που υπάρχει στο σύστημα δρομολόγησης του Διαδικτύου (DNS), σύμφωνα με δηλώσεις του ερευνητή που το ανακάλυψε.

Μιλώντας σε σύνοδο χάκερ «Black Hat» στο Λας Βέγκας, ο Νταν Καμίνσκι αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο κρίσιμο σφάλμα στο DNS.

Ο ερευνητής ασφαλείας των ηλεκτρονικών συστημάτων σημείωσε ότι παρά την επιδιόρθωση του σφάλματος στους φυλλομετρητές των οικιακών χρηστών, ένας κακόβουλος χρήστης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και με άλλους τρόπους -στην ομιλία του απαρίθμησε τουλάχιστον 15.

Το σφάλμα αυτό μας έδειξε ότι «κάθε δίκτυο κινδυνεύει», τόνισε ο Καμίνσκι.

Σύμφωνα με τον Καμίσνκι, ένας κακόβουλος χάκερ που θα ήθελε να εκμεταλλευτεί το σφάλμα θα ήταν σε θέση να ανακατευθύνει τους χρήστες, εν αγνοία τους, σε ψεύτικες σελίδες.

Λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος, οι λεπτομέρειες παρέμεναν μυστικές για μήνες μέχρι εταιρείες όπως η Microsoft, η Sun και η Cisco να διορθώσουν το λογισμικό τους.

Το DNS (Domain Name System) είναι το χαμηλού επιπέδου σύστημα σύμφωνα το οποίο μεταφράζονται οι διευθύνσεις με αλφαβητικούς χαρακτήρες που είναι ευκολότεροι στην απομνημόνευση (πχ in.gr) στις αριθμητικές διευθύνσεις των κόμβων του Internet.

Ωστόσο, φορείς που διαχειρίζονται τους name server, όπως λέγονται οι διακομιστές που πραγματοποιούν αυτήν την μετατροπή, τονίζουν ότι το πρόβλημα διογκώθηκε αν και σημειώνουν ότι είναι δυνατή η εκμετάλλευση του σφάλματος. Τονίζουν πάντως ότι οι χρηστές του Ίντερνετ δεν πρέπει να εφησυχάζουν.

Newsroom ΔΟΛ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Προστασία καταναλωτή: Απόσυρση/ανάκληση νοθευμένου αραβοσιτελαίου.

Πηγή:http://www.efet.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-08-2008 _3

Από έλεγχο που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου και το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε η διακίνηση νοθευμένου αραβοσιτελαίου, με κραμβέλαιο, επιμολυσμένου με παραφινέλαιο.
Πρόκειται για αραβοσιτέλαιο, με την εμπορική επωνυμία "Αραβοσιτέλαιο ΕΒΙΟΛ" το οποίο συσκεύαζεται από την εταιρία "Παππά Μ. - Γ. Βερούσης & ΣΙΑ Ε.Ε.". Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες του 1lt, με αριθμό παρτίδας Lot 127 και ημερομηνία λήξης 12/2009.
Η συνολική ποσότητα διακίνησης ήταν 23tn.
Επιπλέον κατά τον έλεγχο, που διενήργησαν στελέχη του Ε.Φ.Ε.Τ. στην εν λόγω επιχείρηση διαπιστώθηκαν προβλήματα στη λειτουργία της, όπως απουσία συστήματος αυτοελέγχου - ιχνηλασημότητας καθώς και απουσία παραστατικών.
Κατόπιν όλων αυτών, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και παράλληλα ενημέρωσε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας προκειμένου να προβεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.



'Αρση ανάκλησης ποτού με φρούτα με μη εγκεκριμένο νέο τρόφιμο.


Πηγη:http://www.efet.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-08-2008 _2

Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά στα νέα τρόφιμα, ενημερώθηκε ότι το εκχύλισμα Ginkgo Biloba από 31.07.2008 δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Κανονισμού 258/97/ΕΚ για τα νέα τρόφιμα.
Κατά συνέπεια αίρεται ο λόγος απόσυρσης του προϊόντος "Power- Genius/ Refresh - Ποτό από φρούτα".
Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση η ευθύνη των επιχειρήσεων για την παραγωγή, διάθεση και διακίνηση ασφαλών τροφίμων καθώς και η υποχρέωση για άμεση διάθεση στις αρμόδιες αρχές των σχετικών δεδομένων.

Προστασία Καταναλωτή : Ανάκληση νιφάδων δημητριακών


Πηγή:http://www.efet.gr/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-08-2008 _1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-08-2008 _1

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος - νιφάδων δημητριακών - στο οποίο ανιχνεύτηκε η μυκοτοξίνη Δεσοξυνιβαλενόλης (DON) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
Πρόκειται για ζαχαρωμένες νιφάδες καλαμποκιού (δημητριακά για πρωινό) με την εμπορική ονομασία "1 Frosted Flakes", που εισάγεται και συσκευάζεται από την εταιρία "ΙΝΤΡΟΦΕΞ Ε.Π.Ε.". Το ανωτέρω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 03-2009 και αριθμό παρτίδας 0208Α10.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Google και Ολυμπιακοί Αγώνες


Πηγή:http://www.digitalnews.gr
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκινάνε την Παρασκευή και η Google θέλει να μπει για τα καλά στο παιχνίδι που στήνεται γύρω από αυτούς. Έτσι φαίνεται ότι να νέου τύπου media θα είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού μπαίνοντας για τα καλά στα «χωράφια» των κραταιών παραδοσιακών μορφών media. Η Google έχει προσθέσει το πρόγραμμα των αγώνων που μπορείτε να αναζητήσετε ανά πάσα στιγμή με πολύ μεγάλη ευκολία. Αρκεί να γράψετε στους όρους της αναζήτησης Ολυμπιακοί και το άθλημα που σας ενδιαφέρει. Π.χ.

Γράφοντας «ποδηλασία ολυμπιακοί» βλέπουμε τους 3 επόμενους αγώνες της ποδηλασίας, 9, 10 και 13 Αυγούστου. Έτσι μπορούμε να γράψουμε όποιο αγώνισμα θέλουμε και να δούμε ημερομηνίες και ώρες. Παραδείγματα: «καταδύσεις ολυμπιακοί», «σφυροβολία ολυμπιακοί» κ.λ.π.
Επιπλέον, τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούν να παρακολουθούν οι κάτοικοι 77 χωρών (όχι της Αμερικής) από το YouTube.
Τέλος περιμένουμε και κάτι ιδιαίτερο για το logo της Google που δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες…

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Νέος ιός στοχεύει χρήστες σε Facebook και MySpace


Πηγή:http://www.digitalnews.gr/modules/mynews/item.php?itemid=974

Επειδή κάποιος «φίλος» σας έστειλε κάτι στο Facebook ή στο MySpace δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το εμπιστευτείτε. Ένα νέο worm διαδίδεται μέσω του Facebook και του MySpace, κάνοντας τους υπολογιστές των θυμάτων ζόμπι, με την έννοια του ότι χωρίς να το ξέρουν ανήκουν σε ένα δίκτυο άλλων μολυσμένων υπολογιστών, το λεγόμενο botnet, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kaspersky Lab που έγινε εχθές. Βασικά, οι μολυσμένοι υπολογιστές προπαγανδίζουν το worm στέλνοντας μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων σε φίλους. Φαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά περιέχουν links σε βίντεο κλιπ. Όταν ο χρήστης πατήσει πάνω σε ένα βίντεο, αυτόματα εμφανίζεται ένα εκτελέσιμο αρχείο που ζητάει να κατέβει στον υπολογιστή του, λέγοντας πως είναι η καινούργια έκδοση του Flash Player.

Φυσικά δεν είναι, και είναι ο κώδικας του worm, που μόλις εκτελεστεί μολύνει τον υπολογιστή του θύματος. Όταν ένας μολυσμένος υπολογιστής συνδεθεί σε ένα κοινωνικό δίκτυο, ο υπολογιστής του αυτόματα θα στείλει μολυσμένα μηνύματα σε νέα υποψήφια θύματα που βρίσκονται στην λίστα των φίλων του.
Σύμφωνα με τον Ryan Naraine της Kaspersky «Έχουμε δει τέτοιου τύπου κακόβουλο λογισμικό, κυρίως γύρω από το MySpace. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο υλικό που στέλνουν οι φίλοι τους και πολλοί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν αν αυτό που κατεβάζουν είναι ο αυθεντικός Flash Player ή κάποιο κακόβουλο λογισμικό».
Ο Naraine τελειώνοντας επαναλαμβάνει «Προσέχετε πάντα τι κατεβάζετε από τον υπολογιστή σας, ακόμα και αν προέρχεται από φίλο, ενώ καλό θα είναι να είστε φειδωλοί στην εγκατάσταση ενημερώσεων».

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

"Ψηφίστε τον Όλυμπο, τα Μετέωρα... Διεκδικούν μια θέση μεταξύ των 7 σπουδαιότερων μνημείων της φύσης του πλανήτη!"μείων της φύσης του πλανήτη!"


Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2008/08/7.html

"Διεκδικούν μια θέση μεταξύ των 7 σπουδαιότερων μνημείων της φύσης του πλανήτη! Μία θέση μεταξύ των επτά σπουδαιότερων μνημείων της φύσης στον κόσμο διεκδικούν ο Όλυμπος, τα Μετέωρα και η Σαντορίνη στη ψηφοφορία που ήδη έχει ξεκινήσει το Ίδρυμα
« NEW 7WONDER FOYNDATION» (www.new7wonders.com). Η ψηφοφορία ήδη ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι 31-12-2008 και στην οποία εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι απ’ όλο τον πλανήτη. Ο Όλυμπος,τα Μετέωρα και η Σαντορίνη επιλεχθηκαν από το Ίδρυμα « NEW 7WONDER FOYNDATION» μεταξύ των 300 σημαντικότερων μνημείων της φύσης."

aftodioikisi.gr

Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος

Πηγή:http://www.efet.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-07-2008

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., καταρχήν μέσω της ελληνικής επιχείρησης "Masteretail A.E." και στη συνέχεια μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση κουτάλων από λευκή μελαμίνη, από τις οποίες υπήρξε μετανάστευση φορμαλδεΰδης, πάνω από το όριο.

Πρόκειται για κουτάλες από λευκή μελαμίνη, με την εμπορική επωνυμία "Μελαμίνης κουτάλες 27cm, 4 σχέδια", και με αριθμό παρτίδας 62773, που διακινήθηκαν από την εταιρεία "Masteretail A.E.", μέσω των καταστημάτων της "EURO 1 SHOP". Το προϊόν διατέθηκε στην ελληνική επιχείρηση από την γερμανική εταιρεία "Fa. Osma Werm GmbH" και σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές η συνολική ποσότητα διακίνησης ήταν 750 τεμάχια.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιούν.

Ανάκληση μη Ασφαλούς Τροφίμου


Πηγή:http://www.efet.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-07-2008

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Ε.Φ.Ε.Τ., μετά από καταγγελία καταναλωτή και στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε την ανάπτυξη ευρωτίασης σε παρτίδα ζυμαρικών.
Πρόκειται για τορτελίνια με την εμπορική επωνυμία "τορτελίνι με κρέας" που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρίας MISKO AE, με ημερομηνία ανάλωσης 26-03-2009 και αριθμό παρτίδας 64868Χ. Το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες των 250 γραμμαρίων. Η συνολική ποσότητα της ανωτέρω παρτίδας που διακινήθηκε στην Ελλάδα ήταν 2.500 κιλά.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ανάκληση ποτού με φρούτα με μη εγκεκριμένο νέο τρόφιμο

Πηγή:http://www.efet.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-07-2008

Ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, αποφάσισε την απόσυρση/ανάκληση ποτού με φρούτα, το οποίο περιέχει μη εγκεκριμένο νέο τρόφιμο.
Πρόκειται για το ποτό με φρούτα με την εμπορική επωνυμία "Power Genius/Refresh - Ποτό από φρούτα", το οποίο διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση "ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ". Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει και εκχύλισμα Ginkgo Biloba (προερχόμενο από το φυτό Ginkgo Biloba), το οποίο θεωρείται νέο τρόφιμο και δεν έχει εγκριθεί η χρήση του ως συστατικού τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αδειοδότηση χρήσης πρέπει να δρομολογηθεί από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, μέσω των διαδικασιών του Κανονισμού 258/97/ΕΚ για τα νέα τρόφιμα.
Ο ΕΦΕΤ άμεσα προέβη σε επόπτευση της διαδικασίας ανάκλησης/απόσυρσης του προϊόντος. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-07-2008

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ


Πηγή:http://www.ekpizo.gr/el/home/?nid=405

ολλά προβλήματα εμφανίζονται στις περιπτώσεις των καταλυμάτων των ταξιδιωτών, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία, είτε και για ενοικιαζόμενα δωμάτια ….

Σε περίπτωση που έχετε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο πρέπει να γνωρίζετε ότι:

• Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα
• Πρέπει να αναγράφονται σε κάθε δωμάτιο
• Θα πρέπει να τηρούνται όλες οι διαφημιζόμενες παροχές, όπως και να προσφέρεται ότι ακριβώς ζητήσαμε και συμφωνήθηκε ανάλογα με τις δυνατότητες του ξενοδοχείου και του δωματίου (απόσταση από τη θάλασσα, θέα, κλιματισμός, τηλεόραση, cd player, πρωινό, κλπ)
• Ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή ως το 25% της τιμής του δωματίου (προαιρετικά)
• Η προκαταβολή χάνεται σε περίπτωση που ματαιώσετε ή αναβάλετε το ταξίδι και δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως τον ξενοδόχο (τουλάχιστον 21 μέρες πριν), διαφορετικά υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα
• Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο λιγότερες από τις συμφωνηθείσες ημέρες, αν ειδοποιήσετε εγκαίρως δεν έχετε καμία επιβάρυνση διαφορετικά αναγκάζεστε να καταβάλετε το 50% της τιμής που αρχικά συμφωνήθηκε
• Για να κατοχυρωθείτε θα πρέπει ο ξενοδόχος να σας απαντήσει εγγράφως με fax ή e-mail μέσα σε 3 ημέρες ότι αποδέχεται την παραγγελία σας
• Στην περίπτωση που δεν υπάρχει έγγραφη απάντηση ή άλλη απόδειξη της κράτησης, αυτή θεωρείται ότι έγινε για μία ημέρα και ανανεώνεται καθημερινά σιωπηρώς (εφόσον κανείς πελάτης – ξενοδόχος δεν δηλώνει το αντίθετο)
• Εγκαταλείπετε το δωμάτιο ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ αν παραμείνετε έως τις 6 το απόγευμα θα επιβαρυνθείτε με το 50% της τιμής
• Η χρέωση των τηλεφωνημάτων από το ξενοδοχείο είναι ελεύθερη

Αν πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια προσέξτε τα ακόλουθα:

• Να φέρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ
• Να έχουν το στοιχειώδη εξοπλισμό ενός σπιτιού (ψυγείο. κουζίνα, σκεύη)
• Να έχουν σωστό φωτισμό
• Να είναι καθαρά και να παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
• Οι τιμές και εδώ διαμορφώνονται ελεύθερα, αλλά αναγράφονται υποχρεωτικά στα
δωμάτια


Στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να
απευθυνθείτε :

o στις κατά τόπου Νομαρχίες

o στην ΕΚΠΟΙΖΩ (210 3304444)

o στο 1520 στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΥΠΑΝ)

o στα γραφεία της Tουριστικής Aστυνομίας


Έχετε όλα αυτά στο νου σας, καλό καλοκαίρι και καλό σας ταξίδι!

Καλοκαίρι και τροφοδηλητηριάσεις

Πηγή:http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=2&id=890&st=2


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που βοηθά τη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών, από τροφοδηλητηριάσεις.

Οι τροφοδηλητηριάσεις αυτές, συνήθως, οφείλονται, στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.

Οι Καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων, όσο και κατά την επίσκεψή μας, σε χώρους μαζικής εστίασης.

Γενικά

  • Ελέγχουμε χρώμα, οσμή, γεύση των τροφίμων, καθώς και την ημερομηνία λήξεως και τις συνθήκες διατήρησής τους.
  • Δεν αγοράζουμε και δεν αφήνουμε τρόφιμα εκτεθειμένα, στον ήλιο ή στα έντομα.
  • Τοποθετούμε τα ευαλλοίωτα τρόφιμα, που απαιτούν συντήρηση, υπό ψύξη, στο ψυγείο, όσο πιο γρήγορα γίνεται, μετά την αγορά τους.
  • Πλένουμε τα χέρια μας, συχνά, με σαπούνι και νερό και, πάντα, πριν από κάθε γεύμα.
  • Δεν αγοράζουμε γαλακτοκομικά προϊόντα, παρά μόνον από ελεγχόμενες και οργανωμένες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις.
  • Τρώμε μόνο καλομαγειρεμένο φαγητό και καλοπλυμένα φρούτα και λαχανικά.
  • Δεν τρώμε μισομαγειρεμένο κρέας ή ωμά αυγά. Τα ωμά θαλασσινά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, για άτομα με ηπατική νόσο ή ανοσοκατασταλμένα.
  • Δεν αγοράζουμε φαγώσιμα, από πλανόδιους.

Χυμοί – Εμφιαλωμένα νερά

  • Οι χυμοί και τα εμφιαλωμένα νερά πρέπει να φυλάσσονται ή σε ψυγεία, (που λειτουργούν, σωστά) ή σε δροσερά και σκιερά μέρη. Δεν αγοράζουμε χυμούς και νερά, που είναι εκτός ψυγείων ή εκτεθειμένα, στον ήλιο.
  • Τα ψυγεία δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα, στο ήλιο.
  • Τηρούμε τις σωστές συνθήκες διατήρησης. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας φυλάσσουμε την ποσότητα, που δεν καταναλώσαμε, στο ψυγείο.

Παγωτά

Οι καταψύκτες, όπου φυλάσσονται τα παγωτά:

  • πρέπει να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μικρότερες από -18 °C
  • δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι, στον ήλιο
  • πρέπει να κλείνουν ερμητικά
  • δεν πρέπει να σχηματίζεται πάγος στο εσωτερικό τους.
  • Δεν αγοράζουμε παγωτά που εμφανίζουν ελαττώματα στη συσκευασία τους (παραμορφωμένες ή σχισμένες συσκευασίες κ.λπ.), διότι αυτό υποδηλώνει είτε προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη, οπότε το παγωτό έχει, εν μέρει, αποψυχθεί και επανακαταψυχθεί, είτε λανθασμένους χειρισμούς στη μεταφορά, μεταχείριση και διάθεση των παγωτών στα σημεία πώλησης.
  • Ελέγχουμε τις ενδείξεις, που αναγράφονται στη συσκευασία των παγωτών. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή της ημερομηνίας παραγωγής και λήξης στις ατομικές συσκευασίες των παγωτών, παρά μόνο στις συσκευασίες «οικογενειακού» τύπου.
  • Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη του σπιτιού μας το παγωτό, όσο το δυνατό γρηγορότερα,μετά την αγορά του. Αν αγοράζουμε παγωτό από Σουπερ Μάρκετ πρέπει να είναι το τελευταίο είδος που θα βάλουμε στο καροτσάκι μας.
  • Πριν αγοράσουμε χύμα παγωτό, ελέγχουμε την καθαριότητα του χώρου, του προσωπικού και των εργαλείων. Ελέγχουμε τις συνθήκες διατήρησής του στις βιτρίνες. Οι βιτρίνες θα πρέπει να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μικρότερες από -14 °C και να μην είναι εκτεθειμένες στον ήλιο. Όταν η λειτουργία της βιτρίνας δεν είναι σωστή, σχηματίζεται πάγος, στα τοιχώματα και μεταβάλλεται η σκληρότητα και η μορφή του παγωτού.
  • Πριν την κατανάλωση του παγωτού, προσέχουμε μήπως έχουν σχηματιστεί κρύσταλλοι, στο εσωτερικό της μάζας του. Οι αποχρωματισμένες περιοχές και οι μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, στην κύρια μάζα του παγωτού, αποτελούν ένδειξη απόψυξης και επανακατάψυξης, γεγονός, που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

Ψησταριές

Μικρόβια, όπως η σαλμονέλα, τα κολοβακτηρίδια κ.λπ. μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Μπορούμε, όμως, να προφυλαχθούμε, ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές.

  • Το φαγητό πρέπει να είναι καλοψημένο, όχι όμως, καμένο.
  • Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, πριν τα ψήσουμε, πρέπει να αποψυχθούν καλά.
  • Πρέπει να γυρίζουμε το τρόφιμο, συχνά, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το κρέας έχει ψηθεί, στο εσωτερικό του.
  • Ακόμη και αν το κρέας είναι καμένο, εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο, από μέσα. Για αυτό το ψήνουμε ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Ωμό κρέας

  • Δεν αφήνουμε το ωμό κρέας να ακουμπά ή να στάζει, σε άλλα τρόφιμα.
  • Χρησιμοποιούμε διαφορετικά εργαλεία (μαχαίρια, επιφάνειες κοπής ) για τα ωμά κρέατα και τα ψημένα τρόφιμα.
  • Δεν τοποθετούμε το ψημένο φαγητό, στο ίδιο πιάτο, που είχαμε χρησιμοποιήσει, για το ωμό κρέας, χωρίς να το πλύνουμε πρώτα, πολύ καλά.
  • Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, μετά το χειρισμό ωμών κρεάτων.
  • Δεν προσθέτουμε, σε ψημένο κρέας, σάλτσα ή μαρινάδα, την οποία έχουμε προηγουμένως, χρησιμοποιήσει, σε ωμό.

Μαγειρεμένα τρόφιμα

  • Μετά το ψήσιμο, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά το φυλάγουμε, στο ψυγείο και πριν το καταναλώσουμε το ξαναζεστάνουμε, έτσι ώστε, στο κέντρο του, να έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60οC.
  • Ο ζεστός καιρός είναι ιδανικός, για την ανάπτυξη μικροβίων. Για το λόγο αυτό, κρατάμε το φαγητό, εκτός ψυγείου, για όσο λιγότερο χρόνο γίνεται.

Γεύμα, εκτός σπιτιού

Το καλοκαίρι, πολλές φορές, τρώμε, έξω. Καλό είναι να τηρούμε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές:

  • Επιλέγουμε καταστήματα, που φαίνονται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, για την ασφάλεια των τροφίμων (καθαρά πατώματα, τοίχοι και τραπεζομάντιλα, καθαρές τουαλέτες, απουσία εντόμων και προσωπικό, με καθαρά ρούχα εργασίας).
  • Δεν καταναλώνουμε φαγητά, που έχουν ασυνήθιστο χρώμα, μυρωδιά και γεύση.
  • Ζητάμε, πάντα, τα κρέατα, πουλερικά και ψάρια να είναι καλοψημένα.
  • Δεν καταναλώνουμε λαχανικά, που φαίνονται ότι δεν έχουν πλυθεί, καλά.
  • Προτιμούμε φαγητά πρόσφατης παρασκευής ή φαγητά, που παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας.

Μικρογεύματα

Μερικές χρήσιμες συμβουλές, όταν αγοράζουμε τρόφιμα, από τα κυλικεία πλοίων, τρένων, καντίνες κ.λπ., είναι οι εξής:

  • Επιλέγετε καταστήματα, που φαίνονται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Έτοιμα σάντουιτς (με αλλαντικά, τυρί, αυγά, διάφορες σαλάτες ή σάλτσες, κ. λπ. ) πρέπει να διατηρούνται, στο ψυγείο.
  • Έτοιμα snacks (τυρόπιτες, πίτσες, σπανακόπιτες, κ.λπ.) πρέπει να διατηρούνται, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 °C, να είναι, δηλαδή, πολύ ζεστά.
  • Σαλάτες, που διατίθενται, σε salad bar, πρέπει να διατηρούνται, υπό ψύξη και σε ειδικές προθήκες.
  • Οι προθήκες (βιτρίνες) με χύμα παγωτά, πρέπει να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία. Τα παγωτά να είναι σκληρά, να μην είναι εκτεθειμένα, σε έντομα και να σερβίρονται, με καθαρά σκεύη.
  • Τα προϊόντα κρέατος και πουλερικών (γύρος, σουβλάκια, κ.λπ.) πρέπει να είναι καλοψημένα.
  • Τα ψυγεία, με αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά, δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα, στον ήλιο και να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία (μικρότερη από 7οC).
  • Τα τρόφιμα, που δεν καταναλώθηκαν, εντός δύο ωρών, από την αγορά τους και δε διατηρήθηκαν, στο ψυγείο, πρέπει να πετιούνται.

Θερμίδες

Πολλά, από τα εδέσματα, που καταναλώνουμε το καλοκαίρι, είναι μεν δροσιστικά, αλλά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Αυτά θα πρέπει να καταναλώνονται, με μέτρο. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχάσουμε να πίνουμε άφθονο νερό και... να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας τα 5 ΧΡΩΜΑΤΑ:

  • Κίτρινο: κίτρινα φρούτα (μπανάνες)
  • Πράσινο: λαχανικά (μαρούλι)
  • Πορτοκάλι: πορτοκαλί φρούτα (πορτοκάλια)
  • Μπλε: ανθοκυάνες (σταφύλι, σουλτανίνα)
  • Κόκκινο: κόκκινα φρούτα και λαχανικά (κόκκινες πιπεριές, κεράσια)
Το ΚΕ.Π.ΚΑ., για το σημερινό Δελτίο Τύπου του, χρησιμοποίησε, ως πηγή, το φυλλάδιο του Ε.Φ.Ε.Τ. «Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων, τους καλοκαιρινούς μήνες».Πιστεύουμε ότι οι συμβουλές αυτές πρέπει να γίνουν γνωστές, σε όλους τους Καταναλωτές, για να χαρούμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι, χωρίς τροφοδηλητηριάσεις και ταλαιπωρίες.

Δείτε τους στίχους τραγουδιών στον Windows Media Player


Πηγή:http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=4509

Τα plug-ins σας επιτρέπουν να διευρύνετε τις δυνατότητες προγραμμάτων, όπως, για παράδειγμα, του Windows Media Player. Η Μicrosoft κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερα πρακτικό [δωρεάν] plug-in για τον player της, που θα εκτιμήσουν οι φίλοι της μουσικής, καθώς θα τους επιτρέψει να βλέπουν τους στίχους του τραγουδιού που παίζει ο player.

Η εταιρεία εκμεταλλεύεται το site WMPlugIns.com για να προσφέρει χρήσιμα downloads στους χρήστες του Windows Media Player. Σε αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να βρείτε skins, οπτικά εφέ αλλά και πολλά plug-ins για τον player της Microsoft. Αν και πολλά από τα προγράμματα που υπάρχουν εκεί, έχουν "παλιώσει" [για παράδειγμα, η ενότητα των skins έχει να ανανεωθεί πολύ καιρό], κάποια είναι αρκετά ενδιαφέροντα.

Εκεί, για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε ένα plug-in με την ονομασία "Lyrics", το οποίο, αν και έχει να ανανεωθεί από τον Αύγουστο του 2006, λειτουργεί άψογα και με την τωρινή έκδοση 11 του Windows Media Player.

H εγκατάσταση είναι απλή: κατεβάστε το plug-in [~80KB], εκτελέστε το σχετικό αρχείο EXE, εγκαταστήστε το και είστε έτοιμοι. Μετά την εγκατάστασή του, το Lyrics θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και θα αρχίσει να εμφανίζει τους στίχους των τραγουδιών.

Φυσικά, για να μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε, χρειάζεστε μια σύνδεση στο Internet. Εάν θελήσετε να το αφαιρέσετε, επιλέγετε "Extras, Plug-Ins" και απενεργοποιείτε την επιλογή "Lyrics Plugin"