Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Δείτε ποιές ταβέρνες-εστιατόρια τιμωρήθηκαν απο την Νομαρχία. Μπορεί να είναι δίπλα σας.

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com

"Είκοσι έξι (26) τόνους ακατάλληλων τροφίμων κατέσχεσαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών κατά το α΄ εξάμηνο του 2008 σε 18.344 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Προστασίας Καταναλωτή . Κατατεθήκαν 568 μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμα συνολικού ποσού 218.700 ευρώ για παραβάσεις των περιβαλλοντικών διατάξεων...
Aπό τους 26 τόνους οι 12 κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ κατατέθηκαν 78 μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα.
Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε : « Επαναλαμβάνω πως δεν είναι δυνατόν με 70 επόπτες υγείας και 19 κτηνιάτρους να ελεγχθούν τουλάχιστον 120.000 φορείς, ειδικά το καλοκαίρι που είναι κρίσιμη περίοδος από άποψη υγειονομική και ασφάλειας τροφίμων. Όπως δεν είναι δυνατόν, συγκεκριμένοι κρατικοί φορείς να αρνούνται στη Νομαρχία Αθηνών να παραδώσουν κατάλογο με μητρώα επιχειρήσεων και καταστημάτων, ώστε οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι να γίνονται περισσότερο συντονισμένα. Εμείς, ως Νομαρχία Αθηνών, με τις λιγοστές μας δυνάμεις, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα άνισο με τους παραβάτες. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα για την πρόσληψη 400 μονίμων υπαλλήλων και 400 συμβασιούχων που θα ενισχύσουν τη Νομαρχία Αθηνών στο έργο της. Δυστυχώς όμως ο Υπουργός Οικονομίας μοιράζει τις θέσεις όπως μαθαίνω σε αρεστές Νομαρχίες και Δήμους και οδηγεί τη Νομαρχία Αθηνών σε λουκέτο ».
Ακολουθούν αναλυτικά οι επιχειρήσεις που παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα:

Περισσοτερα εδώ


Μελαμίνη σε Κινέζικο γάλα.

Πηγή:http://www.efet.gr/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-09-2008


Ο ΕΦΕΤ σε συνέχεια της ενημέρωσης του προς το καταναλωτικό κοινό και κατόπιν δημοσιευμάτων του τύπου στις 28-09-2008, περί Κινέζικου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που εισήλθαν και πωλούνται παράνομα στο κέντρο στης Αθήνας, συγκεκριμένα για:

α) Σοκολατούχο γάλα, ρόφημα, το οποίο περιέχει κομμάτια σοκολάτας, 255 γραμ. Παρασκευάζεται, ελέγχεται και συσκευάζεται στην πόλη Σετσουάν στη Νότια Κίνα. Εταιρεία παραγωγής «Φεϊλί Σετσουάν».

β) Γαλατάκια μερίδες, 18,5γραμ., αγελαδινό γάλα, παστεριωμένο και αποβουτυρωμένο, συνοδεύει καφέ ή τσάι, «Made in China».

γ) Παστεριωμένο γάλα, 500 γραμ., γάλα αγελαδινό που περιλαμβάνει και χυμό μήλου. Παρασκευάζεται από την εταιρεία «Wa ha ha» που έχει έδρα στην πόλη Χαντζού στη Νοτιοανατολική Κίνα.,

σας γνωρίζει τα ακόλουθα:

  • Μετά από στοχευμένους ελέγχους σε δεκάδες καταστημάτων λιανικής πώλησης και μαζικής εστίασης σε Αθήνα (περιοχές Μεταξουργείου, Ομόνοιας, Βοτανικού και Αμπελοκήπων) και Θεσσαλονίκη (περιοχή Βαρδαρίου) που διακινούν κινέζικα προϊόντα, ακόμα και σε εκείνα που ανέφεραν δημοσιεύματα, δεν βρέθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα αλλά ούτε και κανένα άλλο γαλακτοκομικό προϊόν κινέζικης προέλευσης.
  • Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η εισαγωγή και η διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρα και στην Ελλάδα.
  • Ο ΕΦΕΤ παράλληλα συνεχίζει τους ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν παρανόμως διακινούμενων γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα στα πλαίσια και των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούνται οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στην επισήμανση σύνθετων τροφίμων Κινέζικης προέλευση

Δόθηκε η πρώτη άδεια για κλωνοποίηση εμβρύων

Πηγή:http://www.paidiatros.gr

Η αυστραλιανή κυβέρνηση χορήγησε την πρώτη της άδεια που επιτρέπει σε επιστήμονες να δημιουργήσουν κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα με στόχο να αποκτήσουν εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα για θεραπευτικούς σκοπούς. Η άδεια δόθηκε στην εταιρία Sydney IVF, που ειδικεύεται σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και η οποία διαθέτει 7.200 ανθρώπινα ωάρια για την έρευνά της.

Αν η εταιρία επιτύχει, θα σημειώσει μια παγκόσμια πρωτιά, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της αυστραλιανής κυβέρνησης, το οποίο ήταν αρμόδιο να χορηγήσει την άδεια.

Επιστήμονες σε άλλες χώρες έχουν δημιουργήσει βλαστοκύτταρα που πιστεύουν ότι είναι όμοια με εμβρυϊκά κύτταρα, χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνικών, όμως κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να αποκτήσει εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα από κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα.

Το αυστραλιανό "βέτο" στη σχετική έρευνα, που είναι γνωστή ως θεραπευτική κλωνοποίηση, ήρθη το Δεκέμβριο του 2006 μετά από μια σπάνια συναινετική ψήφο στο κοινοβούλιο της χώρας, όμως η κλωνοποίηση ανθρώπων για αναπαραγωγή απαγορεύεται αυστηρά.

Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία της έρευνας της εταιρίας Sydney IVF που πήρε την άδεια, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα μπορεί να φθάσει μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης (βλαστίδιου), ενός πρώιμου σταδίου του εμβρύου, και να σταματήσει μέχρι εκεί.

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, είναι η μετακίνηση του DNA από τον πυρήνα ενός μη γονιμοποιημένου ωαρίου και η αντικατάστασή του με τον πυρήνα ενός κυττάρου ενηλίκου (π.χ. ένα κύτταρο από το δέρμα).

Ελπίζεται έτσι ότι -με τη γονιμοποίηση που θα ακολουθήσει- μπορεί να δημιουργηθούν ανθρώπινα έμβρυα-κλώνοι του δότη των σωματικών κυττάρων. Οι τελευταίοι, στη συνέχεια, θα επωφεληθούν από τη συμβατότητα αυτών των κυττάρων για να θεραπεύσουν κάποια ασθένειά τους.

Υπάρχουν διάφορα είδη βλαστοκυττάρων και τα πιο ισχυρά και εν δυνάμει αποτελεσματικά θεωρούνται αυτά από έμβρυα λίγων ημερών, επειδή μπορούν στη συνέχεια να αναδημιουργήσουν όλους τους τύπους των κυττάρων στο σώμα.

Η εταιρία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μόνο ωάρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν για εξωσωματική γονιμοποίηση, είτε γιατί ήταν ανώριμα, είτε γιατί δεν γονιμοποιήθηκαν κανονικά και για τα οποία οι δότες συγκατατέθηκαν να χρησιμοποιηθούν στην περαιτέρω έρευνα για βλαστοκύτταρα.

Αρχικά, οποιαδήποτε βλαστοκύτταρα δημιουργηθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο νέων φαρμάκων κατά ασθενειών όπως η μυϊκή δυστροφία και η νόσος του Χάντιγκτον. Αργότερα, η θεραπευτική κλωνοποίηση θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή σωματικού ιστού για ασθενείς.

Η οργάνωση "Αυστραλοί για την Ηθική Έρευνα στα Βλαστοκύτταρα" επέκρινε τη χορήγηση της άδειας, θεωρώντας ότι ανοίγει το δρόμο για την αναπαραγωγική κλωνοποίηση ανθρώπων.

Κινητές κλήσεις στα 30 χιλιάδες πόδια


Πηγή:http://www.pcw.gr

Δύο χρόνια σχεδόν μετά τις πρώτες εξαγγελίες της, η Ryanair σκοπεύει να εγκαταστήσει το κατάλληλο εξοπλισμό σε 14 από τα 166 αεροπλάνα της, προκειμένου να πραγματοποιούνται κλήσεις από τα κινητά τηλέφωνα εν πτήση.
Το πρώτο στάδιο με τα 14 αεροπλάνα θα είναι δοκιμαστικό και αν έχει επιτυχία η εταιρεία θα προχωρήσει στην εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού και στον υπόλοιπο στόλο της. Τα τηλέφωνα θα απενεργοποιούνται μόνο κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, ενώ μόλις το φτάνουν στο ύψος κανονικής πτήσης, οι επιβάτες θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τα κινητά τους για την πραγματοποίηση ή αποδοχή κλήσεων.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι μόνο 6 ταυτόχρονες κλήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται στον αέρα. Όταν κάποιος επιπλέον προσπαθήσει να πάρει τηλέφωνο, θα εμφανίζεται σήμα απασχολημένου δικτύου και θα πρέπει να περιμένει μέχρι να κλείσει κάποιος από τους συνεπιβάτες του το κινητό και να πάρει αυτός.
Οι χρεώσεις για κάθε κλήση θα κυμαίνονται στο ίδιο περίπου ύψος με αυτό του αεροσκάφους και συγκεκριμένα θα κοστίζουν 2,6 ευρώ ανα λεπτό ομιλίας.
Αν και η Ryanair ήταν η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε υποστήριξη κλήσεων στον αέρα, έμεινε τελικά πίσω από τις εξελίξεις που τώρα πλέον οδηγούν οι Emirates και Air France.

Το PirateBay κερδίζει δικαστική υπόθεση στην Ιταλία


Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Τον Αύγουστο, σχεδόν από το πουθενά, το PirateBay απαγορεύτηκε στην Ιταλία, έπειτα από ενέργειες ενός δημοσίου κατήγορου. Η απαγόρευση δεν φάνηκε να είναι αποτελεσματική μιας και η επισκεψιμότητα του site από την Ιταλία, αυξήθηκε. Το PirateBay αποφάσισε να ανατρέψει την απαγόρευση και το πέτυχε. Το δικαστήριο του Bergamo αναίρεσε την απαγόρευση και οι ISP πλέον μπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση των πελατών τους στο συγκεκριμένο site.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση και τον λόγο αναίρεσης της απαγόρευσης θα γίνουν αργότερα. Οι δικηγόροι του PirateBay Giovanni Batista Gallus και Francesco Micozzi συμφωνούν ότι το PirateBay δεν παραβαίνει κανένα νόμο από την στιγμή που δεν διανέμει το ίδιο, υλικό υπό την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.
Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο καθώς θα υπάρχει πλέον δεδικασμένο για αντίστοιχες περιπτώσεις και ειδικά για τον Colombo-BT, τον μεγαλύτερο ιταλικό tracker που έκλεισε εξαιτίας του ιδίου δημοσίου κατήγορου.

Πέφτουν τα ποσοστά του Google Chrome


Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Τα ποσοστά χρήσης του νέου browser της Google, φαίνεται ότι ακολουθούν μία πτωτική πορεία, και φαίνεται ότι οι χρήστες που άφησαν τον Internet Explorer και τον Firefox γυρνάνε πάλι πίσω στα … παλιά. Όλα αυτά σύμφωνα με μετρήσεις της Net Application που παρακολουθεί πάνω από 40.000 sites. Στο τέλος της τρίτης εβδομάδας από την κυκλοφορία του Chrome, τα ποσοστά του πέφτουν στο 0.77%, από το 0.85% που ήταν μία εβδομάδα πριν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Net Application «Η πορεία του Chrome έχει μια σταθερή πτωτική πορεία και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν».

Λίγες ώρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του, o Chrome ξεπέρασε το 1%, αριθμός που συνεχίζει να υπάρχει αργά το βράδυ, ώρα Αμερικής. Φαίνεται ότι πολλές εταιρίες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν συγκεκριμένους browsers, και το βράδυ πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τον Chrome από το σπίτι τους.
Ο Internet Explorer και ο Firefox ξανακέρδισαν κάποιο από το χαμένο έδαφος με τον πρώτο να κερδίζει 0.24% και τον δεύτερο 0.06%. Ο Safari ήταν ο μόνος browser που δεν είχε απώλειες από την κυκλοφορία του Chrome μένοντας στο 0.45%.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Καταχρηστικοί και Αδιαφανείς Όροι στις Ασφαλίσεις Ζωής

http://www.ekpizo.gr

Με την με αριθμό 840/2008 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας (ALICO) κρίνονται καταχρηστικοί δύο όροι που αφορούν το δικαίωμα εξαγοράς και την ελευθεροποίηση της ασφάλισης από την καταβολή ασφαλίστρων (δηλαδή το κεφάλαιο που εξακολουθεί να αποταμιεύεται ή να επενδύεται σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος παύσει να καταβάλει ασφάλιστρα). Η ασφαλιστική εταιρεία δεν ενημερώνει με τους παραπάνω όρους τους ασφαλισμένους για τα μειονεκτήματα που έχει η άσκηση των δικαιωμάτων εξαγοράς και ελευθεροποίησης, με αποτέλεσμα να μην πληροφορούνται με διαφάνεια κατά τη σύναψη της σύμβασης ότι αν χρειασθεί να εξαγοράσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα βγουν ζημιωμένοι.

Ο καταναλωτής δεν πληροφορείται έτσι ότι η ασφάλιση βαρύνεται με έξοδα πρόσκτησης (διαμεσολαβούντων κλπ), ότι επιπλέον από τα ασφάλιστρα που καταβάλει παρακρατείται μέρος αυτών ως «διοικητικά έξοδα», ενώ η εξαγορά επιβαρύνεται και με ποινή. Μάλιστα, η ασφαλιστική εταιρεία παρακρατά προκαταβολικά τα «έξοδα» σύναψης της ασφάλισης, με αποτέλεσμα ανάλογα με το χρόνο διάρκειας της ασφάλισης να χάνονται από την αποταμίευση ή την επένδυση περίπου δύο ετήσια ασφάλιστρα. Το αποτέλεσμα είναι να αποταμιεύεται εντέλει ένα μικρότερο μέρος του κεφαλαίου που καταβάλλει.

Ο καταναλωτής, όμως, δεν λαμβάνει καμία ενημέρωση ούτε για το ύψος των παρακρατήσεων αυτών ούτε απλά για το γεγονός των παρακρατήσεων. Ουσιαστικά ο καταναλωτής θα αρχίσει να έχει απόδοση επί του κεφαλαίου του μετά την πάροδο των 2/3 του χρόνου διάρκειας της ασφάλισης. Σε περίπτωση εξαγοράς ή ελευθεροποίησης της ασφάλισης, το κεφάλαιο που ανακύπτει είναι για τους λόγους αυτούς μικρότερο του κεφαλαίου που προκύπτει από την καταβολή των ασφαλίστρων.

Η απόφαση καταδικάζει την εναγόμενη ασφαλιστική εταιρεία στην καταβολή χρηματικής ικανοποίησης 50.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υφίσταται το καταναλωτικό κοινό. Οι παραπάνω αδιαφανείς όροι χρησιμοποιούνται πάντως από όλες τις εταιρείες που διαθέτουν συνταξιοδοτικά προγράμματα ή ασφαλίσεις ζωής.

Η απόφαση θέτει πλέον ένα σοβαρό ζήτημα αποζημιώσεως των καταναλωτών που εξαιτίας των αδιαφανών όρων παρασύρθηκαν σε ασφαλίσεις, δίχως να γνωρίζουν τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν σε περίπτωση που χρειαστούν το κεφάλαιο της ασφάλισης ή αδυνατούν να καταβάλουν περαιτέρω τα ετήσια ασφάλιστρα.

Θα πρέπει να επισημανθεί εν προκειμένω ότι η απόφαση του Δικαστηρίου εστιάζει σε θέματα διαφάνειας. Ωστόσο, για την ακολουθούμενη πρακτική το Υπουργείο Ανάπτυξης φέρει διαχρονικά ευθύνες, καθώς μέσα από την κατά καιρούς έκδοση πολύπλοκων υπουργικών αποφάσεων, που διέφευγαν του πολιτικού και κοινωνικού ελέγχου, συνέβαλε στην εδραίωσή της. Η μη ενημέρωση των ασφαλισμένων για το ύψος τόσο των προκαταβολικών όσο και των ετήσιων παρακρατήσεων, έχει ως συνέπεια να μην γνωρίζει ο καταναλωτής ότι οι εγγυημένες αποδόσεις αναφέρονται σε ένα μόνο μέρος των ασφαλίστρων που καταβάλει, εντέλει να μην γνωρίζει το (ακριβό) τίμημα που έχει η ασφάλιση. Το αποτέλεσμα είναι να μην αναπτύσσεται ένας πραγματικός ανταγωνισμός ως προς κρίσιμα γνωρίσματα των ασφαλίσεων ζωής και να υστερούν οι τελευταίες σε πλεονεκτήματα για τον καταναλωτή. Οι δε ασφαλιστικές εταιρείες καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην αδιαφάνεια για να καλύψουν μειονεκτήματα των υπηρεσιών τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει υποχρέωση απέναντι στο καταναλωτικό κοινό να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που θα διασφαλίσει τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα παραπάνω, αλλά και άλλα, στοιχεία της ασφάλισης, όσο και τη δικαιότερη κατανομή υποχρεώσεων και δικαιωμάτων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στις ασφαλιστικές αυτές συμβάσεις.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους ασφαλισμένους να γνωστοποιήσουν σε αυτή αντίγραφα εν ισχύ ασφαλίσεων ζωής, προκειμένου να επέμβει δικαστικά σε μεγαλύτερο εύρος αλλά και για την αντιμετώπιση κι άλλων συναφών καταχρηστικών πρακτικών.

Τα φιστίκια μειώνουν τη χοληστερόλη

http://www.iatronet.gr

Η κατανάλωση φιστικιών ως σνακ μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Η Καθηγήτρια Penny Kris-Etherton και οι συνεργάτες της μελέτησαν την επίδραση τριών διατροφικών σχημάτων με στόχο τη μείωση της χοληστερόλης, μια χωρίς φιστίκια και δυο με διάφορες ποσότητες φιστικιών, σε 28 ενήλικες με οριακά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL.

Οι συμμετέχοντες πέρασαν τις δυο πρώτες εβδομάδες της έρευνας με τυπική αμερικανική διατροφή. Στη συνέχεια πέρασαν ένα μήνα με διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, χωρίς φιστίκια, ενώ ακολούθησε άλλος ένας μήνας, με διατροφή που περιλάμβανε μια καθημερινή μερίδα φιστικιών. Τον τελευταίο μήνα της έρευνας συνέχισαν να ακολουθούν την υγιεινή διατροφή, αλλά αυτή τη φορά με δυο μερίδες φιστικιών καθημερινά. Όλα τα είδη διατροφής πρόσφεραν την ίδια ποσότητα κορεσμένου λίπους και χοληστερόλης, αλλά διαφορετικές ποσότητες μη ακόρεστου λίπους που προερχόταν από τα φιστίκια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα χοληστερόλης LDL των εθελοντών μειώθηκαν όταν κατανάλωσαν φιστίκια. Τα επίπεδα μειώθηκαν κατά 9% κατά τη διάρκεια του μήνα που κατανάλωναν μια μερίδα και κατά 12% τον μήνα που κατανάλωναν 2 μερίδες καθημερινά. Η πτώση των επιπέδων χοληστερόλης δεν ήταν αρκετή ώστε να τοποθετήσει την LDL χοληστερόλη στα επιθυμητά πλαίσια αλλά ήταν αρκετή για να βγάλει τους εθελοντές από την οριακά υψηλή κατηγορία. Προς έκπληξη των ερευνητών, η διατροφή σε χαμηλά λιπαρά δεν είχε επίδραση στα επίπεδα της LDL χοληστερόλης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of clinical nutrition.’

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ακούστε online μουσική


Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Το Tagoo είναι μία νέα υπηρεσία που προσφέρει ακριβώς ότι θέλαμε από μία σελίδα που παίζει μουσική.

Το Tagoo ψάχνει στο internet, βρίσκει links και κατόπιν σας δίνει τη δυνατότητα να τα ακούσετε, να τα κατεβάσετε ή να τα βάλετε σε playlist.

Επίσης καθώς γράφετε αυτό που θέλετε να ακούσετε το Tagoo θα σας προτείνει διάφορες αναζητήσεις.



Θα σας ενημερώσει για πιθανά αργά sites με μία κόκκινη κουκίδα δίπλα στο τραγούδι.

Όταν κάνετε pause ένα κομμάτι σας δίνονται οι παρακάτω δυνατότητες: Να επιλέξετε τη «διάθεση» του κομματιού (mood), να ανοίξετε τον player σε νέο παράθυρο, να επισπευτείτε τη σελίδα που φιλοξενεί το αρχείο και να βάλετε το τραγούδι σε μία playlist.

Αν θέλετε να φτιάξετε playlists πρέπει να κάνετε πρώτα εγγραφή στο site, η οποία θα σας πάρει πολύ λίγο χρόνο. Μετά θα μπορείτε να φτιάχνετε playlists, να βάζετε τραγούδια σε άλλες playlists, να βλέπετε τις lists, να τις ακούτε και να τις κατεβάζεται σε M3U.

Όταν κάνετε αναζήτηση στο Tagoo βλέπετε και playlists που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες με παρόμοια τραγούδια. Μετά μπορείτε να την ακούσετε και να πείτε στο Tagoo αν σας άρεσε ή όχι.

Απαγόρευση παραγωγής τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα.

Πηγή:http://www.ekpizo.gr

Εσείς πως θα αισθανόσασταν αν ξέρατε ότι το κρέας που τρώτε προέρχεται από κλωνοποιημένο ζώο;

Η χρήση της κλωνοποίησης ζώων για παραγωγή τροφίμων (κρέατος και γάλακτος) στοχεύει, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, στην παραγωγή ζώων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως υψηλή κρεατοπαραγωγή και γαλακτοπαραγωγή.
Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό καθώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση αυτής της μεθόδου.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και αφορούν την υγεία και την ευημερία των κλωνοποιημένων ζώων και των παρένθετων μητέρων τους (των θηλυκών ζώων δηλαδή που κυοφορούν τους κλώνους), την ασφάλεια των τροφίμων που παράγονται από αυτά καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα των εκτρεφομένων ζώων.


Στην Ευρώπη, το θέμα ήρθε πάλι στο προσκήνιο τον Φεβρουάριο του 2007 μετά από ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρονταν η ενδεχόμενη έγκρισή της για διάθεση, των προϊόντων που προέρχονται από κλωνοποιημένα βοοειδή, χοίρους και αιγοειδή, στην αγορά και μάλιστα χωρίς ειδική σήμανση αφού, όπως ισχυρίζεται, τα τρόφιμα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνα που προέρχονται από τα παραδοσιακά εκτρεφόμενα ζώα!
Εξ’ αιτίας αυτής της ανακοίνωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την επιστημονική άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δεοντολογίας οι οποίες όμως λόγω του περιορισμένου αριθμού δεδομένων που υπάρχουν μέχρι στιγμής και των ελάχιστων ερευνών που έχουν γίνει δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Τόνισαν ιδιαίτερα όμως ότι οι επιπτώσεις στην υγεία και την μεταχείριση των ζώων (κλώνων και παρένθετων μητέρων) είναι δυσμενής αφού παρατηρούνται υψηλά ποσοστά όψιμων αποβολών, δυστοκίας, καισαρικών τομών, μεγάλου όγκου εμβρύων και όλα αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μητέρων αλλά και των κλώνων (αυξημένη θνησιμότητα και νοσηρότητα).


Έτσι, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008 το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση της παραγωγής τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα στην Ε.Ε. και κάλεσε την Κομισιόν να “υποβάλει προτάσεις για να απαγορευτεί :
i. η κλωνοποίηση των ζώων
ii. η εκτροφή των κλωνοποιημένων ζώων ή των απογόνων τους
iii. η διάθεση στην αγορά κρέατος ή γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα ή απογόνων τους
iv. η εισαγωγή των κλωνοποιημένων ζώων, των απογόνων τους, σπέρματος και εμβρύων των κλωνοποιημένων ζώων ή των απογόνων τους, καθώς επίσης κρέατος και γαλακτοκομικών που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα ή απογόνους τους”.
Ακόμα εκφράστηκαν φόβοι από τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι η χρήση των τεχνολογιών κλωνοποίησης θα βλάψει την εικόνα του ευρωπαϊκού γεωργικού μοντέλου το οποίο βασίζεται στην ποιότητα των προϊόντων, στις φιλικές προς το περιβάλλον αρχές και στις αυστηρές για την καλή μεταχείριση των ζώων συνθήκες.


Προς το παρόν στην Ευρώπη δεν πωλούνται τρόφιμα τα οποία προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό πρόκειται να έχει γίνει έως το 2010, μέσω εισαγωγών από τις ΗΠΑ.


Οργανώσεις καταναλωτών, φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και οργανώσεις επαγγελματιών, αντιδρούν έντονα σε μια τέτοια προοπτική και χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του FDA ως μη αντιπροσωπευτική και επιστημονικά αβάσιμη. Οι καταναλωτές, σε κάθε περίπτωση, έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν με ποιες μεθόδους έχουν παραχθεί τα τρόφιμα τα οποία καταναλώνουν ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν συνειδητά τις επιλογές τους.
Τέλος, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι οι επιπτώσεις στην υγεία αυτών των ζώων αλλά και οι συνθήκες διαβίωσής τους λόγω της κλωνοποίησης πιθανόν να έρθουν αντιμέτωπες με την σχετική κοινοτική νομοθεσία η οποία προστατεύει την υγεία και την ευζωία των εκτρεφομένων ζώων.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ellis Island

Πηγή:http://dhmoths.blogspot.com

Ένα ενδιαφέρον (κατα την προσωπική μου πάντα γνώμη) ιστολόγιο, ανακάλυψα εδώ και καιρό στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί προχώρησαν στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των μεταναστών που πήγαν στην Αμερική και πέρασαν από τον Ellis Island που βρίσκεται έξω από την Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο νησί οι Αμερικάνοι το έχουνε αξιοποιήσει και κάθε χρόνο πάνω από 3.000.000 άτομα το επισκέπτονται.
Τώρα θα μου πείτε τί είναι αυτό που μου άρεσε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή είναι η δυνατότητα που σου δίνει να βρεις ποιοί μετανάστες πήγαν στην Αμερική και σταμάτησαν στο νησί Ellis. Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να δεις τον τρόπο ζωής και λειτουργίας του νησιού.
Εάν λοιπόν θέλετε να περιδιαβείτε στα σοκάκια της ιστορίας ή και να βρείτε ενδεχομένως συγγενείς σας τότε δεν έχετε παρά να κάνετε ένα click στο

http://www.ellisisland.org/default.asp

Καλή αναζήτηση !

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή – Κυρώσεις


Πηγή:http://www.efet.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-08-2008
Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 62.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :

1. Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ", αρτοποιείο, με έδρα το Βόλο, Κ. Καρτάλη 24, διότι σε επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις προγενέστερης έκθεσης και παρουσίαζε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και καθαριότητας των χώρων και εξοπλισμού καθώς και αποκλίσεις σχετικά με την τήρηση της υποδομής και του εξοπλισμού της επιχείρησης.

2. Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ", οβελιστήριο, με έδρα τη Λάρισα, 1ης Μεραρχίας 11 & Βαλαβάνη, διότι στην τέταρτη κατά σειρά επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει σοβαρές αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την τήρηση της υποδομής και του εξοπλισμού της επιχείρησης, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου και μη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας στο προσωπικό της επιχείρησης.

3. Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ," υπεραγορά τροφίμων, με έδρα το 1ο χλμ Ιερισσού - Γοματίου Χαλκιδικής, διότι σε γενόμενο έλεγχο και σε δύο ψυκτικούς θαλάμους που δεν λειτουργούσαν ικανοποιητικά βρέθηκαν τυροκομικά προϊόντα συνολικής ποσότητας 18,5 κιλών τα οποία κρίθηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για κατανάλωση

4. Πρόστιμο 20.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΓΚΑΣΙΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ", τυροκομείο, με έδρα το 19ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Σερρών, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας λειτουργίας και ότι της είχε ανακληθεί ο κωδικός έγκρισης και επιπλέον βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τυροκομικά προϊόντα συνολικής ποσότητας 10.229 κιλών.

5. Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΓΥΡΑΔΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ", οβελιστήριο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υπαιτίας 63Α, ’νω Τούμπα, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο ως εργαστήριο κοπής κρέατος και παρασκευής κρεατοσυσκευασμάτων και σαλατών.

6. Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΜΠΡΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", αρτοποιείο, με έδρα τα Φάρσαλα, Θεμιστοκλέους 30, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με το επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.

7. Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση "OROSOVA ΒΑΡΣΑΜΗ ROSITSA KOSTADINOVA", εργαστήριο παραγωγής πιτών, με έδρα τον Γλινό Τρικάλων, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με το επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

8. Πρόστιμο 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟΝ", κέντρο διασκέδασης, με έδρα το 4ο χλμ Τρικάλων - Πύλης, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, μετά από παράπονα προς την Υπηρεσία σχετικά με τη λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι: α) διέθετε τρόφιμα μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, β) παρουσίαζε αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με το επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και γ) λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

9. Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΟΥΣΟΥΖ", με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οδός Τομπάζη, Ωραιόκαστρο, διότι μετά από δειγματοληψία σε "φιστίκια κελυφωτά (pistachios)", που εισάγονται και διανέμονται από την "Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ", αυτά βρέθηκαν μη κανονικά - μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία, επειδή περιείχαν αφλατοξίνη Β1 11,7mg/kg αντί 2,00mg/kg και σύνολο αφλατοξινών (Β1+Β2+G1+G2) 13mg/kg αντί 4,0mg/kg

10. Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση "Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ", βιομηχανία ξηρών καρπών, με έδρα το 2ο χλμ Π.Ο. Σχηματαρίου - Οινόης, διότι μετά από δειγματοληψία σε "φιστίκια κελυφωτά (pistachios), αυτά βρέθηκαν μη κανονικά - μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία, των οποίων απαγορεύεται η διάθεση για ανθρώπινη κατανάλωση ή για χρήση ως συστατικό άλλων τροφίμων, επειδή περιείχαν αφλατοξίνη Β1 11,7mg/kg αντί 2,00mg/kg και σύνολο αφλατοξινών (Β1+Β2+G1+G2) 13mg/kg αντί 4,0mg/kg.

11. Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην "ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΙΩΝΙΑΣ ΑΕΒΕ", επιχείρηση τυποποίησης - επεξεργασίας - εμπορίας αγροτικών προϊόντων, με έδρα το 9ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, διότι μετά από δειγματοληψία σε "παρθένο ελαιόλαδο" και "ελαιόλαδο" με την εμπορική ονομασία "ΛΙΑΤΙΚΟ", αυτά βρέθηκαν μη κανονικά, επειδή το πρώτο είχε Κ270=0,44 αντί 0,25 και Κ232=3,22 αντί 2,60 και το δεύτερο ανέγραφε στην ετικέτα "Ελαιόλαδο Ανωτέρας Κατηγορίας, που παράγεται μόνο από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους", επισήμανση που οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή.

12. Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην "ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΙΩΝΙΑΣ ΑΕΒΕ", επιχείρηση τυποποίησης - επεξεργασίας - εμπορίας αγροτικών προϊόντων, με έδρα το 9ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, διότι μετά από δειγματοληψία ηλιελαίου, αυτό βρέθηκε μη κανονικό, επειδή περιείχε λινολενικό οξύ 0,5 αντί του μέγιστου επιτρεπτού 0,3.

13. Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΑΡΤΟΖ ΑΕ", αρτοποιείο, με έδρα το 4ο χλμ Λάρισας - Φαλάνης, διότι σε επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με το επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού, ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και τις ορθές πρακτικές υγιεινής καθώς και ελλείψεις ατομικών βιβλιαρίων υγείας προσωπικού.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

Η μάχη άναψε. Πιο γρήγορος ο επόμενος Firefox από τον Chrome

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Η απίστευτα υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης Javascript που μας παρουσίασε η Google με τον νέο της browser τον Chrome, δεν έμεινε αναπάντητη. Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την Mozilla, αναφέρουν ότι η επόμενης γενιάς μηχανή JavaScript που θα ενσωματώσει ο Firefox θα είναι πιο γρήγορη από την μηχανή V8 του Chrome. H Mozilla χρησιμοποιεί τεχνικές ανίχνευσης και βελτιστοποίησης καθώς και open source κώδικα της Adobe για την επίτευξη υψηλότερης ταχύτητας για την μηχνανή SpiderMonkey, την μηχανή JavaScript του Firefox. Η νέα μηχανή θα ονομάζεται TraceMonkey και αναμένεται να ενσωματωθεί στον Firefox 3.1, ενώ ήδη έχει ενσωματωθεί στις λεγόμενες εκδόσεις nightly builds αλλά είναι απενεργοποιημένη εξ’ αρχής.

Ο δημιουργός της JavaScript και CTO της Mozilla Brendan Eich, έτρεξε το JavaScript benchmark SunSpider με τον Chrome και την τελευταία δοκιμαστική έκδοση του Firefox που περιλαμβάνει την μηχανή TraceMonkey και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο επόμενος Firefox θα είναι πιο γρήγορος στην εκτέλεση Javascript από τον Chrome της Google, ενώ η Mozilla πιστεύει ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες βελτιστοποιήσεις.

Απορρίφθηκε η ένσταση εναντίων του πειράματος CERN

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Η ένσταση που κατατέθηκε εναντίων του πειράματος LHC (Large Hadron Collider) που πρόκειται να γίνει στο CERN, από ομάδα επιστημόνων, απορρίφθηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ο επιταχυντής σωματιδίων είναι έτοιμος να ξεκινήσει το πείραμα στις 10 Σεπτεμβρίου, μιας και αυτή φαίνεται ότι ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν την έναρξή του. Οι επιστήμονες που αντιτίθενται στην λειτουργία του αναφέρουν ότι δεν υπάρχει η εμπειρία να διαχειριστούμε πιθανά νέα σωματίδια που θα δημιουργηθούν από το πείραμα, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να δημιουργηθούν μικρές «μαύρες τρύπες» που μπορεί να οδηγήσουν τον πλανήτη σε καταστροφή!

Το πείραμα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να προχωρήσουν το project της Μεγάλης Ενοποιημένης Θεωρίας (Grand Unified Theory), συνενώνοντας δυνάμεις του ηλεκτρομαγνητισμού, ισχυρές δυνάμεις, ασθενείς δυνάμεις και δύναμη της βαρύτητας και να εξηγήσουν γιατί η δύναμη της βαρύτητας είναι σχετικά ασθενής όταν συγκριθεί με τις υπόλοιπες τρεις. Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με συγκρούσεις σωματιδίων από ανεξερεύνητες ενέργειες. Συγκεκριμένα, κάποιοι επιστήμονες αναφέρουν ότι σταθερές μικρές «μαύρες τρύπες» μπορεί να μείνουν στην Γη, να πολλαπλασιαστούν και πιθανά να «καταπιούν» τον πλανήτη! Άλλοι επιστήμονες θεωρούν τους φόβους αυτούς τελείως αβάσιμους και επιστημονική φαντασία.

Επέκταση συνεργασίας Mozilla – Google


Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Ο Οργανισμός Mozilla, που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του δημοφιλούς browser Firefox, επέκτεινε την συμφωνία που είχε με την Google για άλλα τρία χρόνια. Δηλαδή, σε αντάλλαγμα για το ότι ο Firefox έχει την Google σαν προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, η Google πληρώνει στην Mozilla αρκετά χρήματα. Για παράδειγμα το 2006 η Google πλήρωσε 57 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούσε στο 85% των συνολικών εσόδων της Mozilla.

Η συμφωνία αρχικά έληγε το 2006, αλλά αργότερα επεκτάθηκε έως το 2008 και τώρα έως το 2011. Έτσι διασφαλίζεται ότι το Mozilla foundation θα είναι σε θέση να συνεχίζει την ανάπτυξη του Firefox, της εφαρμογής email client Thunderbird, καθώς και ένα σύνολο από άλλες εφαρμογές.
Η Mozilla χρησιμοποιεί τις χρηματοδοτήσεις για να πληρώσει το προσωπικό της, και να υποστηρίξει σε bandwidth και hardware το εγχείρημά της. Υπάρχουν αρκετοί που παραπονιούνται ότι η Mozilla είναι απόλυτα κατευθυνόμενοι από την Google.

Καθυστερήσεις στην δίκη του Pirate Bay


Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Η επερχόμενη δίκη εναντίων των τεσσάρων του Pirate Bay καθυστερεί και το νωρίτερο που θα ξεκινήσει είναι έως το τέλος του χρόνου, ίσως και τον επόμενο. Μετά από δύο χρόνια ερευνών κατά του Pirate Bay από τις σουηδικές αρχές, τελικά αποδόθηκαν κατηγορίες εναντίων τεσσάρων ατόμων. Εδώ και οχτώ μήνες δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την δίκη. Η διαδικασία φαίνεται να είναι πολύ χρονοβόρα εξαιτίας των πολλών και πολυάσχολων δικηγόρων. Ο δημόσιος κατήγορος ζήτησε από 188.000 δολάρια από τον καθένα και τους υπολογιστές τους, ενώ αντιμετωπίζουν έως και δύο χρόνια φυλάκισης. Επιπλέον η MPAA απαιτεί 15.4 εκατομμύρια δολάρια από διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας των δραστηριοτήτων του Pirate Bay, ενώ η IFPI ισχυρίζεται ζημιές 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο συνιδρυτής του Pirate Bay Peter Sunde ήταν πάντα θετικός για την έκβαση της δίκης. Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, το site θα παραμείνει online. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Sunde «Ακόμα και σε περίπτωση που χαθεί η δίκη που εκκρεμεί, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο site. Το Pirate Bay Θα συνεχίζει να λειτουργεί όπως πάντα. Είμαστε εδώ για χρόνια και θα παραμείνουμε αρκετά ακόμα»
Προς το παρόν, η αναμονή συνεχίζεται…

Internet Explorer 8 beta 2

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Η Microsoft κυκλοφόρησε την δεύτερη beta έκδοση του επερχόμενου Internet Explorer 8, με έμφαση στις νέες λειτουργίες. Η εταιρία αναφέρει 50 νέες λειτουργίες που έχουν να κάνουν με την χρηστικότητα, την ασφάλεια, την συμβατότητα, τη διαχείριση και μερικά εργαλεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον Internet Explorer. Η Microsoft κράτησε την υπόσχεσή της και η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση έρχεται πριν το τέλος του μήνα, όπως το είχε προαναγγείλει. Σύμφωνα με μετρήσεις του tgDaily, ο Internet Explorer 8 φορτώνει τρεις φορές πιο γρήγορα από τον IE7, ενώ φορτώνει μία σελίδα δύο φορές πιο γρήγορα.

Φαίνεται ότι η Microsoft όπως και η Mozilla έχουν κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης στις μηχανές τους στον τομέα της ταχύτητας. Στον τομέα των λειτουργιών, υπάρχουν βελτιώσεις στην αναζήτηση μέσα στις σελίδες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης της τρέχουσας συνεδρίας (session) ώστε να ανοιχτεί αργότερα (όπως στον Firefox).
Η μπάρα διευθύνσεων ονομάζεται πλέον Smart Adress Bar και προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, ενώ υπάρχει και καλή οργάνωση στο ιστορικό, μία ιδέα που ξεκίνησε στον Firefox 3.
Ίσως η καλύτερη νέα λειτουργία να είναι το λεγόμενο Tab grouping που όταν έχουμε πάνω από 10 καρτέλες ανοιχτές, αυτές οργανώνονται σε group με διαφορετικό χρώμα. Επίσης υπάρχει και το crash recovery, όταν δηλαδή δεν τερματιστεί σωστά για κάποιο λόγο ο Internet Explorer 8, αποθηκεύονται οι τρέχουσες καρτέλες και ανοίγουν στην επόμενη εκκίνηση.
Επιπλέον υπάρχουν και νέες λειτουργίες που είναι λίγο – πολύ άρχηστες και φοτώνουν άδικα την λειτουργία του browser, ενώ οι κακές συνήθειες της Microsoft εξακολουθούν να υπάρχουν μιας και η εγκατάσταση μπορεί να πάρει έως και μισή ώρα ενώ φυσικά μετά την εγκατάσταση χρειάζεται restart…

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ τον IE8 Beta 2

Ακατάλληλα κρίθηκαν τα πλαστικά παιχνίδια με την επωνυμία Φίδι 48 πράσινο και Sprungball-Hopperb

Έχει γραφτεί από katagelies.gr
06 - 09 - 2008
Digg!

Ακατάλληλα κρίθηκαν τα πλαστικά παιχνίδια με την επωνυμία «Φίδι 48 πράσινο», κινεζικής προέλευσης, και «Sprungball-Hopperball».

Τα δύο παιχνίδια περιέχουν φθαλικούς εστέρες σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, δείχνουν οι αναλύσεις του Χημείου του Κράτους, το οποίο είχε παραλάβει δείγματα από το Δεκέμβριο 2007 και το Φεβρουάριο του 2008, αντίστοιχα.

Οι φθαλικοί εστέρες μιμούνται στον ανθρώπινο οργανισμό τη δράση των οιστρογόνων και μπορούν θεωρητικά να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές, ιδιαίτερα στα αγόρια.

Μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στη Νομαρχία Πειραιά από το υπουργείο Ανάπτυξης, ελεγκτές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Νομαρχίας πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε υποκαταστήματα της εταιρείας Jumbo ΑΕ στον ευρύτερο Πειραιά, όπου δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Η Νομαρχία Πειραιά καλεί όσους καταναλωτές αγόρασαν τα παιχνίδια να πάψουν να τα χρησιμοποιούν.


Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία

Πηγή:http://www.iatronet.gr

Τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, για αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα. Μεγαλώνοντας, αναπτύσσουν μεν την αίσθηση του κινδύνου, επηρεάζονται όμως και από άλλους παράγοντες, όπως η ανάγκη επίδειξης, η αντίδραση στους νόμους και στις συμβουλές των ενηλίκων και η γοητεία της περιπέτειας, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να κινδυνεύουν από ατυχήματα. Για τους λόγους αυτούς, είναι σημαντικό να μάθουν από μικρή ηλικία να προστατεύουν τον εαυτό τους και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο.

  • Από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε χώρους εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Σχολεία), με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων, να συμβαίνει εκεί καθώς και κατά τη μεταφορά των παιδιών προς και από, τους χώρους αυτούς.
  • Από την προσχολική ηλικία, πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας την σωστή οδική συμπεριφορά. Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας, ότι τα παιδιά κάτω των 8 ετών, δεν έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για να χρησιμοποιήσουν πάντα, τα όσα έχουν μάθει. Για το λόγο αυτό, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες, από και προς το σχολείο ή τη στάση του σχολικού λεωφορείου. Κρατάμε πάντα τα μικρά παιδιά από το χέρι και τα έχουμε από τη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου. Και μην ξεχνάμε, ότι τα παιδιά μαθαίνουν παρατηρώντας, για αυτό πρέπει να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα, ακολουθώντας οι ίδιοι τους κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς.
  • Εφόσον πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο με το αυτοκίνητο, πρέπει να τους μάθουμε να κάθονται πάντα στο πίσω κάθισμα, δεμένα με τον σωστό τρόπο. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα μαγαζιά με αξεσουάρ αυτοκινήτων ή παιδικά είδη, μπορούν να προτείνουν ποιο είναι το σωστό κάθισμα ή ζώνη ασφαλείας για κάθε παιδί, ανάλογα με το ύψος και το βάρος του. Πρέπει επίσης να μάθουμε στα παιδιά, να μπαίνουν και να βγαίνουν από το αυτοκίνητο, πάντοτε από την πλευρά του πεζοδρομίου. Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι δεν θα πρέπει να βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, γιατί εάν κάνουν κάτι τέτοιο ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι μεγάλος. Στην περίπτωση που τα παιδιά πηγαίνουν με σχολικό λεωφορείο, πρέπει το ίδιο το σχολείο, αλλά και εμείς οι γονείς, να τους εξηγήσουμε γιατί πρέπει και εκεί να φοράνε τη ζώνη ασφαλείας και να προσέχουν πολύ την ώρα που μπαίνουν και βγαίνουν από το λεωφορείο.
  • Αν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με ποδήλατο ή μοτοποδήλατο, πρέπει να γνωρίζουν ότι, εφόσον βγαίνουν στο δρόμο με το δίκυκλό τους, έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τα άλλα οχήματα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φορούν πάντα κράνος και τον απαραίτητο εξοπλισμό, κατάλληλα προσαρμοσμένο στο σωματότυπό τους, καθώς και να γνωρίζουν καλά και να ακολουθούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Τα δίκυκλά τους να είναι σε καλή κατάσταση και σωστά εξοπλισμένα με καθρέφτες και φώτα, ώστε να φαίνονται τις βραδινές ώρες. Για να κυκλοφορήσουν στο δρόμο με μοτοποδήλατο, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν προμηθευτεί την νόμιμη άδεια.
  • Τα παιδιά που πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα ή ρούχα με ένθετο ανακλαστικό υλικό, για να διακρίνονται από τους διερχόμενους οδηγούς, ειδικότερα το βράδυ.
  • Στην έξοδο όλων των σχολείων, πρέπει να υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα, ώστε τα παιδιά να μη μπορούν να βγουν απευθείας στο δρόμο.
  • Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο σχολικός τροχονόμος στην πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων. Αρμοδιότητά του είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας στη γύρω από το σχολείο περιοχή κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, με στόχο την ασφαλή διέλευση αυτών. Προκειμένου, όμως, οι οδηγίες του σχολικού τροχονόμου να επιτελούν τον σκοπό τους θα πρέπει αφενός οι γονείς να εξηγήσουμε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του και αφετέρου οι οδηγοί να σέβονται την παρουσία του και να ακολουθούν τις οδηγίες του.
  • Όλα τα σχολεία πρέπει συνεχώς να ελέγχουν τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ώστε να είναι ασφαλείς για τα παιδιά που στεγάζουν. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν και οι γονείς των μαθητών με σωστές παρατηρήσεις και εποικοδομητικές προτάσεις. Θα πρέπει επίσης να μην υπάρχουν στους χώρους του σχολείου σκουριασμένα ή αιχμηρά αντικείμενα στα οποία τα παιδιά θα μπορούσαν να χτυπήσουν (π.χ. σκουριασμένα κάγκελα). Εφόσον το σχολείο διαθέτει χημείο, θα πρέπει αυτό να παραμένει κλειδωμένο εκτός από τις ώρες του μαθήματος που υπάρχει υπεύθυνος εκπαιδευτικός.
  • Στην αρχή κάθε σχολικού έτους πρέπει να γίνεται μία ανοικτή συζήτηση μεταξύ δασκάλων και μαθητών, για θέματα πρόληψης παιδικών ατυχημάτων, κυρίως στους σχολικούς χώρους. Οι ιδέες των ίδιων των παιδιών μπορούν κάποιες φορές να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και να προάγουν τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος.
  • Η ύπαρξη συστήματος πυρασφάλειας είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε σχολείο. Επιπλέον, θα πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται άσκηση ασφαλούς εγκατάλειψης του κτιρίου σε περίπτωση φωτιάς.
  • Σε περίπτωση σεισμού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, όχι μόνον εξαιτίας της σεισμικής δόνησης αλλά και λόγω του πανικού που δημιουργείται. Μόνος τρόπος για την προσπάθεια ελέγχου μίας τέτοιας κατάστασης είναι η πραγματοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα ασκήσεων σεισμού.
  • Εάν το σχολείο διαθέτει παιδική χαρά ή γυμναστήριο, πρέπει να γίνεται συνεχής έλεγχος, ώστε το υλικό (κούνιες, τσουλήθρες, μονόζυγα, μπασκέτες) και ο γύρω χώρος, να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Πρέπει επίσης, τα παιδιά να ενημερώνονται ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του υπάρχοντος εξοπλισμού από τους γυμναστές του σχολείου.
  • Πρέπει τα παιδιά να προειδοποιούνται και να γίνεται σωστός έλεγχος, ώστε να μη φέρνουν στο σχολείο επικίνδυνα και αιχμηρά αντικείμενα.
  • Την ώρα του διαλείμματος πρέπει πάντα να είναι παρόντες κάποιοι υπεύθυνοι.
  • Όλα τα σχολεία πρέπει να διαθέτουν πλήρες φαρμακείο για την παροχή Α΄ Βοηθειών, με κάποιον υπεύθυνο για αυτό, και αν είναι δυνατόν ένα Νοσηλευτή ή μια Νοσηλεύτρια. Σημαντικό είναι ακόμη οι γονείς να ενημερώσουν έγκαιρα το ιατρείο του σχολείου εάν το παιδί τους τυχαίνει να έχει κάποια αλλεργία. Πρέπει επίσης να υπάρχουν εμφανώς αναρτημένα τα τηλέφωνα του πλησιέστερου Κέντρου Υγείας ή Νοσοκομείου. Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές και Γυμναστές, πρέπει ιδανικά να εκπαιδεύονται στις βασικές Α' Βοήθειες. Στις μεγάλες τάξεις αυτό μπορεί να γίνεται και για τους μαθητές.

Όσο σημαντική είναι, για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων, η υποδομή που παρέχεται από τους ενήλικες, εξίσου σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά, από την πιο μικρή ηλικία, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να αυτοπροστατεύονται. Προσοχή όμως στην υπερπροστασία, γιατί μπορεί εύκολα να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

'Στον παράδεισο πας και χωρίς τα όργανα'...

Πηγή:http://www.iatronet.gr

Του Δημήτρη Καραγιώργου

Με τη συγκίνηση να ξεχειλίζει στα λόγια του και την ελπίδα για μια νέα ζωή έκδηλη, ο 31χρονος λήπτης της καρδιάς του αδικοχαμένου Doujon Zammit αναφέρθηκε σήμερα στις απίστευτες ανατροπές της ζωής του τον τελευταίο χρόνο.

‘Οφείλω να πω, όχι ένα αλλά χίλια ευχαριστώ στους γονείς του Doujon’, δήλωσε με αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης, ο 31χρονος Κωνσταντίνος Γρίμπιλας, ομογενής από την Αυστραλία, που δέχθηκε το μόσχευμα καρδιάς από τον νεαρό Αυστραλό Doujon Zammit.

Ο κ. Γρίμπιλας εμφανίστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, μαζί με τον διευθυντή του προγράμματος μεταμοσχεύσεων του Κέντρου κ. Πέτρο Αλιβιζάτο.

‘Ζούσα επί 30 χρόνια μια φυσιολογική ζωή, και μια ημέρα όλα άλλαξαν μέσα σε ένα λεπτό, η λέξη του γιατρού καρδιακή ανεπάρκεια πήρε πια μορφή φαντάσματος και στοίχειωσε η ζωή μου’.

Ο κ. Γρίμπιλας μίλησε για την ξαφνική ανατροπή που έφερε η αρρώστια στη ζωή του αλλά και για την ελπίδα που ένιωσε όταν ο κ. Oliver Zammit έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη δωρεά οργάνων:

‘Η ζωή μου άλλαξε αιφνίδια δύο φορές, τη μια παθαίνοντας καρδιακή ανεπάρκεια και την άλλη γιατί κάποιος πήρε μια μεγάλη απόφαση! Έτσι αναπάντεχα ένας άνθρωπος που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη ήρθε και με το περίσσευμα του θάρρους του και της αυταπάρνησης της ανθρώπινης υπόστασής του, έδωσε με μια απόφασή του τέλος στη μαρτυρική αναμονή μου’.

Ο ασθενής που έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια έφερε σύστημα υποστήριξης της καρδιάς από τον Φεβρουάριο του 2008 και βρισκόταν στη λίστα για μεταμόσχευση τους τελευταίους δύο μήνες πριν από την επέμβαση. Η υγεία του είχε αρχίσει να δείχνει σημεία κάμψης όταν έγινε η δωρεά του μοσχεύματος, την 1η Αυγούστου 2008. Η επέμβαση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο στις 14 Αυγούστου 2008. Σε λίγο καιρό, ο κ. Κ. Γρίμπιλας θα επιστρέψει στους ρυθμούς της κανονικής ζωής.

Ο διευθυντής του προγράμματος μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Πέτρος Αλιβιζάτος παρουσιάζοντας τον ασθενή είπε:

‘Ο άδικος χαμός του νεαρού Αυστραλού φαίνεται ότι είχε καταλυτική επίδραση στην αύξηση των μεταμοσχεύσεων καθώς ότι δεν κατάφεραν οι μακροχρόνιες προσπάθειες και οι αλλαγές των Νόμων το πέτυχε το συναίσθημα του Έλληνα που ανταποκρίθηκε στη γενναιοδωρία του Αυστραλού πατέρα’.

Συνέχισε προσθέτοντας ‘ελπίζεται ότι το κύμα αλτρουϊσμού και προσφοράς που διαπερνά τη χώρα μας αυτή την περίοδο θα υλοποιηθεί από την Πολιτεία που οφείλει να οργανώσει καλύτερα τις δομές που αφορούν τη δωρεά οργάνων’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2008 πραγματοποιήθηκε διπλάσιος αριθμός μεταμοσχεύσεων από ότι το 2007 συνολικά. Συγκεκριμένα, το 2007 έγιναν 7 μεταμοσχεύσεις (πέντε καρδιάς και δύο πνευμόνων), ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2008 πραγματοποιήθηκαν 11 μεταμοσχεύσεις (εννέα καρδιάς και δύο πνευμόνων). Σε αυτές πρέπει να προστεθούν τρεις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και μία πνευμόνων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2008. Συνολικά, από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15 μεταμοσχεύσεις.

Πρώτα σύννεφα αμφισβήτησης για το Chrome


Πηγη:http://www.lawnet.gr

Οι ειδικοί σε θέματα προσωπικών δεδομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος πλοήγησης Chrome της αμερικανικής εταιρείας, Google.

Συγκεκριμένα, οι υπέρμαχοι των προσωπικών δεδομένων υποστηρίζουν ότι το Chrome έχει μια ιδιότητα, η οποία αποστέλλει ό,τι τυπώνεται στην μπάρα διευθύνσεων (omnibox) του browser πίσω στο Google.

“Φοβόμαστε ότι το Chrome θα εξελιχθεί σε έναν ακόμα τεράστιο ιμάντα μεταφοράς προσωπικών πληροφοριών στα αρχεία δεδομένων της Google”, δήλωσε το στέλεχος της οργάνωσης Electronic Frontier Foundation, Πίτερ Έκερσλι και συμπλήρωσε, “η εν λόγω αμερικανική εταιρεία ήδη γνωρίζει παραπάνω από όσα θα έπρεπε για το τι σκέφτεται ο καθένας μας οποιαδήποτε στιγμή”.

Ωστόσο, στέλεχος της Google δήλωσε στον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο CNET News ότι η εταιρεία σκοπεύει να αποθηκεύει περίπου το 2% των δεδομένων που λαμβάνει πίσω.

Η Google διαβεβαιώνει ότι δε θα λαμβάνει και δεν θα αποθηκεύει δεδομένα εάν οι χρήστες απενεργοποιούν την επιλογή auto-suggest ή εάν προτιμήσουν έναν προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης πέραν του Google.

Κίνδυνος διώξεων για όσους έχουν ψηφιακά αρχεία μουσικής

Πηγή:http://www.insomnia.gr
Νομικές κυρώσεις κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον όσοι μέχρι σήμερα καμαρώνουν για τον όγκο των μουσικών αρχείων που έχουν συγκεντρώσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους. Και τούτο διότι εάν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες της Ελληνικής Ένωσης Δισκογραφικών Εταιρειών (IFPI) για άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών στις περιπτώσεις κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω του Διαδικτύου, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την άσκηση διώξεων κατά των μεμονωμένων χρηστών που «κατεβάζουν» δωρεάν μουσική!

Έτσι, όσοι σήμερα επισκέπτονται ιστοσελίδες ανταλλαγής μουσικών αρχείων (peer to peer) θα απειλούνται με νομικές κυρώσεις από τις δισκογραφικές εταιρείες της χώρας, καθώς θα θεωρείται ότι διακινούν δίχως εξουσιοδότηση ("κατεβάζουν» και θέτουν στη διάθεση των χρηστών του δικτύου) προϊόντα που προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Από μια πρώτη έρευνα στις εν λόγω σελίδες του Διαδικτύου έχουν ήδη εντοπιστεί χρήστες με 3.000 έως και 5.000 τραγούδια αποθηκευμένα στον υπολογιστή τους. Αυτοί σύμφωνα με τους ανθρώπους της IFPI κινδυνεύουν να βρεθούν πρώτοι στο μάτι του κυκλώνα.

«Για να φτάσουμε στον χρήση που διαθέτει και διακινεί πειρατικά μουσικά αρχεία πρέπει να πετύχουμε την άρση του απορρήτου, κάτι που δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο 2225/94. Σήμερα, μπορούμε να γνωρίζουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη, τον πάροχο με τον οποίο συνεργάζεται, όχι όμως το ίδιο το φυσικό πρόσωπο. Πρόκειται για νομικής φύσης πρόβλημα, σύντομα όμως θα υπάρξουν εξελίξεις», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Νίκος Στεφανάκης, υπεύθυνος για ζητήματα ψηφιακής πειρατίας της IFPI.

Ενδεικτική του τι μπορεί να επακολουθήσει είναι η εικόνα που καταγράφεται στο εξωτερικό, όπου προβλέπεται άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών και για περιπτώσεις προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Ενωσης Δισκογραφικών Εταιρειών, στη διάρκεια του 2005 ασκήθηκαν περί τις 20.000 διώξεις κατά μεμονωμένων χρηστών σε 17 χώρες.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Καινούργιο Picasa από τη Google

Πηγή:http://www.pcw.gr

Το Picasa 3 beta θα συγχρονίζει αυτόματα τα αλμπούμ από τον υπολογιστή του χρήστη με αυτά στο διαδίκτυο. Έτσι, θα προσφέρει την δυνατότητα προσθήκης, επεξεργασίας και διαγραφής φωτογραφιών τοπικά και στο δίκτυο, με μία κίνηση την ίδια χρονική στιγμή.
Επιπλέον, έχουν προστεθεί “name tags” ώστε το σύστημα σήμανσης του Picasa να είναι παρόμοιο με αυτό που ήδη χρησιμοποιείται στο Facebook και το Flickr!
Τέλος, ο product manager της Google Mike Horowitz, τόνισε την πρόθεση της εταιρείας για την ενοποίηση λογισμικού επεξεργασίας εικόνας με αυτό που θα μπορεί να προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες. Το Picasa έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κάτι που θα διακρίνουμε και στην επόμενη έκδοση 3.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα: http://googleblog.blogspot.com/2008/09/introducing-picasa-30-and-big-changes.html

Διχάζει τους ειδικούς ο Internet Explorer 8

Πηγή:http://www.pcw.gr

Αν και ακόμα δεν έχουμε δει την τελική έκδοση του IE8, η δεύτερη beta που κυκλοφόρησε είναι σύμφωνα και με ανθρώπους της Microsoft, πολύ κοντά στο τελικό προϊόν. Έτσι, έχουν ήδη αρχίσει οι αναλύσεις σχετικά με κάποια απο τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να διχάσουν για την λειτουργικότητα τους και όχι μόνο.
Η όγδοη έκδοση του ΙΕ είναι σχεδιασμένη ώστε να υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα τελευταία web πρότυπα. Αν και κάτι τέτοιο θεωρείται κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα απεικόνισης ιστοσελίδων που έχουν σχεδιαστεί ώστε να εμφανίζονται σωστά με τον IΕ6 και ΙΕ7. H Microsoft πρόβλεψε το θέμα που μπορεί να δημιουργηθεί και πρόσθεσε επιλογή συμβατότητας, κάτι που δοκιμάσαμε και δουλεύει σωστά μέχρι τώρα. Το πρόβλημα με αυτή την επιλογή είναι οτι πολύ πιθανόν, να παραμείνει άγνωστη στην πλειοψηφία των χρηστών.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που διχάζει όχι τόσο για την χρησιμότητα του όσο για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει, είναι το InPrivate. Συγκεκριμένα, αν αυτό το χαρακτηριστικό αρχίσει να χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους χρήστες, πρόκειται να πληγούν σοβαρά εταιρείες και websites τα οποία στηρίζονται οικονομικά στις διαδικτυακές διαφημίσεις και τα pop-ups. Επιπλέον, πολλά στατιστικά στοιχεία θα χαθούν, αποπροσανατολίζοντας εταιρείες που ασχολούνται με την καταμέτρηση και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων, συγχύζοντας έτσι εταιρικά τμήματα όπως αυτά του marketing και της διαφήμισης.

Ο Chrome... εις βάθος


Πηγή:http://www.pcw.gr

Με την κυκλοφορία του ολοκαίνουριού της browser, Chrome, η Google στοχεύει να χτυπήσει δυναμικά τη Microsoft -η οποία πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί. Ο Chrome δίνει μια νέα πνοή στους Web browsers με έξυπνους και πρόσφορους τρόπους οι οποίοι κάνουν τη χρήση του Διαδικτύου μια πιο ουσιώδη εμπειρία σε σχέση με τον IE8 της Microsoft ή τον Firefox 3 της Mozilla.

Έτοιμος πια για downloading σε Windows Vista και XP, η Google σκοπεύει να προσφέρει σε λίγο καιρό τον browser της στις Mac και Linux πλατφόρμες επίσης –αν και δεν είναι ακόμα σαφές το πότε.

Εξετάζοντας πιο διεξοδικά τη νέα αυτή εφαρμογή θα παρατηρήσετε ότι ο Chrome ανιχνεύει αυτόματα τον Web browser που χρησιμοποιείτε και σας κατευθύνει εκτενώς στη διαδικασία της εγκατάστασης. Όταν τρέξετε για πρώτη φορά την εφαρμογή, ο Chrome εισάγει τους σελιδοδείκτες σας (bookmarks), τους κωδικούς αλλά και τις ρυθμίσεις από τον Firefox και Internet Explorer. Μπορεί επίσης να βρει username και password δεδομένα διοργανώνοντας αυτόματα τους συγκεκριμένους τομείς. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιήσετε τον Chrome για πρώτη φορά ώστε να μπορείτε επισκεφτείτε ένα συγκεκριμένο site.

Περισσότερα εδώ...