Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Συλλήψεις για “πειρατεία” μαμούθ στο greek-fun.com

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.

Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε “πειρατικά” αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).
Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων.
Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία www.greek-fun.com συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα.
Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι’ αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη.
Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ’ αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων.
Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL.
Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα www.greek-fun.com και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.

Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ.
Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!!

Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα “Εvi”, “Lionheart” και “Μat”.
Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο “Εvi” η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο “Lionheart” διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο www.greek-fun.com ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.

Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα “Mat” διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο www.greek-fun.com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.
Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο “Mat” τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα www.greek-fun.com και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey. Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του www.greek-fun.com και καμία οικονομική απολαβή.

Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός. Επεσήμανε ότι ο “Mat” τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση.

Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του.

Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β’ Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης.

Πηγη: dimokratiki.gr

Μετά την Κοπεγχάγη: Η πικρία είναι διάχυτη αλλά η ελπίδα παραμένει

Πηγή:http://www.wwf.gr

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Πηγαίνοντας στην Κοπεγχάγη, γνωρίζαμε τις δυσκολίες που μας περίμεναν. Ελπίζαμε όμως και παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις έως την τελευταία στιγμή για τη δημιουργία μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας μεταξύ των 193 κρατών του ΟΗΕ, μιας συμφωνίας που θα συγκρατούσε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2οC, μιας συμφωνίας που θα έδινε δικαίωμα στην ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές και τον πλανήτη.

Αυτή η συμφωνία δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, καταλήξαμε σε ένα άνευρο κείμενο μη-συμφωνίας, το οποίο αναφέρεται γενικόλογα και αόριστα στην ανάγκη μείωσης των εκπομπών, ώστε η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μην υπερβεί τους 2οC, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Τι ειρωνεία! Την ίδια στιγμή που «έκλεινε» το κείμενο, το οποίο για τυπικούς και μόνο λόγους ονομάστηκε «συμφωνία της Κοπεγχάγης», ένα άλλο κείμενο είχε προλάβει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Προερχόταν από τον ΟΗΕ και έδειχνε ότι, βάσει των δεσμεύσεων που έχουν σήμερα αναλάβει οι χώρες, οδηγούμαστε σε αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 3οC.

Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην αποτυχία της Κοπεγχάγης. Θα πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, να αφήσουμε λίγο χρόνο πριν αποκρυσταλλώσουμε την άποψή μας για τα ακριβή αίτια της αρνητικής κατάληξης στην Κοπεγχάγη. Παρόλα αυτά, μπορούμε σήμερα να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της συνδιάσκεψης:

  1. ΗΠΑ – Κίνα. Οι δυο μεγάλοι ρυπαντές του πλανήτη, που μαζί ευθύνονται για το 42% των παγκόσμιων εκπομπών, έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους για να παγώσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, αναλισκόμενοι σε ζητήματα τυπικών διαδικασιών παρά ουσίας. Είναι οι δυο χώρες που πρωτοστάτησαν, μαζί με την Βραζιλία, τη Ν. Αφρική και την Ινδία, στη συγγραφή του κειμένου που αναφέρθηκε προηγουμένως.
  2. Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διχογνωμίες στους κόλπους της ήταν γνωστές εδώ και καιρό. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως, ήταν η ολική κατάρρευση της δυναμικής της και η απίστευτη δυστοκία που επέδειξαν χώρες-κλειδιά στους κόλπους της. Για παράδειγμα, η Δανία ήταν η αρνητική έκπληξη. Όχι μόνο γιατί απέτυχε στη διοργάνωση της συνδιάσκεψης, αλλά και γιατί φρόντισε μέσω των παρεμβάσεων του Πρωθυπουργού της, κ. Ράσμουσεν, να χαμηλώσει από την πρώτη στιγμή τον πήχη των προσδοκιών. Στη μάχη της κλιματικής διπλωματίας, η ΕΕ έχασε με εκκωφαντικό τρόπο.
  3. Ηνωμένα Έθνη. Η συνδιάσκεψη έπρεπε να καταλήξει σε ένα κοινό ανακοινωθέν-συμφωνίας, υπό την σκέπη του ΟΗΕ, που θα υπέγραφαν οι 193 χώρες που μετείχαν. Ο ΟΗΕ όμως επέδειξε τρομακτικές αδυναμίες στη διαχείριση του ζητήματος και αφέθηκε να παρασυρθεί σε έναν καταιγισμό παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των πιο ρυπογόνων χωρών του κόσμου. Η αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η κλιματική αλλαγή, παραμένει κυρίαρχο ζητούμενο μετά την αποτυχία της Κοπεγχάγης.

Σε αυτά ας προσθέσουμε και το ανεπίτρεπτο -όσο ανεξήγητο- γεγονός του αποκλεισμού των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων από τους χώρους της συνδιάσκεψης. Συνολικά, από τα τουλάχιστον 15.000 μέλη ΜΚΟ που βρίσκονταν μέσα στο Bella Center - ενημερώνοντας, πιέζοντας και δουλεύοντας εξουθενωτικά για μια καλή συμφωνία - μόλις 70 έως 90 έμειναν εντός του χώρου, τις δυο τελευταίες και κρίσιμες ημέρες των συζητήσεων. Οι επίσημοι λόγοι ήταν η ασφάλεια των ηγετών και η έλλειψη χώρου. Οι πραγματικοί λόγοι, όμως, θα πρέπει να αναζητηθούν περισσότερο στην ανάγκη εκμηδένισης της δυναμικής που είχαν επιδείξει όλες αυτές τις μέρες τα μέλη των ΜΚΟ. Μια κακή συμφωνία θα μπορούσε πιο εύκολα να επιτευχθεί (όπως και έγινε) αν απουσίαζαν από τις αίθουσες οι φωνές της κοινωνίας των πολιτών.

Αναφορικά με την Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μένουμε με μια γλυκόπικρη γεύση. Η στάση της Ελλάδας, που για πρώτη φορά μετείχε με τόσο πολυπληθή και καταρτισμένη αντιπροσωπεία, ήταν εποικοδομητική, με σημαντικές προτάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. η αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών της ΕΕ σε 30% έως το 2020 ή η κατάληξη σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία. Δυστυχώς, αυτή η ευχάριστη έκπληξη δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, η Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει από τη λογική και νοοτροπία του «μαύρου περιβαλλοντικά προβάτου». Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στην εθνική αντιπροσωπεία προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι ΜΚΟ Έτσι, και το WWF Ελλάς συμμετείχε στην εθνική αντιπροσωπεία, καλύπτοντας όμως τα δικά του έξοδα.

Εν κατακλείδι, στην Κοπεγχάγη όλοι οι πολίτες του κόσμου χάσαμε μια μεγάλη μάχη, όχι τον πόλεμο. Οφείλουμε να παραμείνουμε στις επάλξεις, υπερασπιζόμενοι τις επόμενες γενιές, το περιβάλλον και την ευημερία του συνόλου των ειδών του πλανήτη. Εξάλλου, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και του χρόνου, μιας και έχουν μείνει ανοιχτές όλες οι διαδικασίες για τη διάδοχο κατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για μια φιλόδοξη και ουσιαστική νέα παγκόσμια συνθήκη μείωσης των εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η κινητοποίηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολύ περισσότερο των πολιτών ανά τον κόσμο.

Το 2010 μπορεί να γίνει ένα νέο ορόσημο για τα περιβαλλοντικά κινήματα, αν ξεπεράσουμε γρήγορα την πικρία που μας άφησε η Κοπεγχάγη και δουλέψουμε με αφοσίωση για την εγκαθίδρυση μιας νέας ελπιδοφόρας συμφωνίας για το κλίμα. Σε αυτόν τον αγώνα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Η φωνή και δύναμη του WWF Ελλάς είστε εσείς, οι καθημερινοί πολίτες που στηρίζετε ηθικά και οικονομικά την οργάνωση.

Μείνετε μαζί μας, γιατί το κλίμα είναι στο χέρι όλων μας,
Δημήτρης Καραβέλλας γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς

Google: Νέες πληροφορίες γύρω από το κινητό τηλέφωνο Nexus One

Πηγή:http://www.adslgr.com/forum

H Google έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τις φήμες και τις πληροφορίες σχετικά με το Nexus One, το κινητό τηλέφωνο που σχεδιάστηκε από την ίδια και κατασκευάστηκε από την ΗΤC. Nέες ανεπίσημες πληροφορίες από το Engadget αναφέρουν πως το Nexus One θα κυκλοφορήσεις σε λίγες μέρες, στις αρχές του επόμενου μήνα (ίσως στις 5 Ιανουαρίου). Πριν όμως βιαστείτε να πάρετε σειρά μπροστά από το κοντινότερο κατάστημα Google (το οποίο ασφαλώς δεν υπάρχει - προς το παρόν τουλάχιστον!) το Engagdet μας ενημερώνει πως τα πρώτα Nexus One θα δοθούν με προκλήσεις - κάτι σαν beta κυκλοφορία.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  bgrgn-2.jpg Εμφανίσεις:  123 Μέγεθος:  149,3 KBΌταν φτάσει η στιγμή των λιανικών πωλήσεων η συσκευή θα πωλείται σε συνεργασία με την T-Mobile στις H.Π.Α. (κάτι που σημαίνει πως oι φίλοι της Cosmote μπορούν να ελπίζουν) αλλά θα πωλείται και αυτόνομα (ξεκλείδωτο).

Ας ξαναπιάσουμε λοιπόν το γαϊτανάκι των φημών γύρω από το Nexus One: παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το όνομα του googlοφωνου (sic!) το όνομα του παραμένει Nexus One, αφού έτσι το δήλωσε η Google στις 10 Δεκεμβρίου στην Υπηρεσία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των Η.Π.Α..

Προχωράμε στις νεότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του Nexus One: η οθόνη είναι 3.7 ιντσών WVGA AMOLED 480x800 (του iPhone είναι 3.5 ιντσες TFT ΗVGA 480x300). Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon στα 1GHz αν και οι διακινητές των φημών και οι μελλοντολόγοι του Nexus One δεν έχουν καταλήξει με σιγουριά στο θέμα αυτό. H μία από τις δύο κάμερες θα βγάζει φωτογραφίες 5Mpixel, θα υπάρχει ασφαλώς υποδοχή Micro SD και η μπαταρία θα αφαιρείται (η τελευταία πληροφορία είναι χρήσιμη και κατανοητή μόνο για τους κατόχους iPhone). Κατά τα λοιπά: Bluetooth 2.1 +EDR, GPS, πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, Wi-Fi a/b/g/n, δέκτης FM.

Το πάχος του είναι 11.5mm (λίγο λεπτότερο από τα 12.3mm του iPhone) και το βάρος του 130g έναντι 135g του iPhone (για κάποιον περίεργο λόγο όλοι επιμένουν να το συγκρίνουν με το iPhone).

Για το τέλος: δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως η ROM θα είναι η 2.1 Android -είναι αυτονόητο!

Αν επιθυμείτε να εξασκηθείτε στο λεγόμενο speculation γύρω από το Nexus One μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό αποκλειστικό άρθρο του Engagdet και να δείτε την πρώτη παρουσίαση της συσκευής από το Gizmodo.

Πηγή: The Register

Mini 10 με Atom N450

Πηγή:http://www.pcw.gr

Dell αναβαθμίζει τα Mini 10 με τους νέους επεξεργαστές Atom N450, οι οποίοι υπόσχονται βελτιωμένη απόδοση και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η σειρά της Dell Inspiron Mini 10 έχει αναβαθμιστεί ώστε να φιλοξενεί τον νέο επεξεργαστή της Intel, Atom N450, ο οποίος μέχρι πρότινος έφερε την ονομασία Pineview.

O νέος Atom τρέχει στα 1.66GHz ενώ ενσωματώνει ένα καινούριο επεξεργαστή γραφικών. Ο Ν450 υπόσχεται καλύτερη απόδοση αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία. Όπως ισχυρίζεται η Dell η διάρκεια ζωής της 6-cell μπαταρίας θα φτάνει τις 9 ½ ώρες.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την κανονική (1024x600) ή την υψηλής ανάλυσης (1366x768) οθόνη, προαιρετικό TV tuner, φορητό broadband και GPS. Τα νέα netbooks θα συνοδεύονται από σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 160GB ή 250GB.

Ένα μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι όπως φαίνεται τα συστήματα θα περιορίζονται ακόμα σε μνήμη 1GB DDR2-800 RAM.

Φανή Καμπάση

Η λεπτότερη οθόνη του κόσμου

Πηγή:http://www.pcw.gr

Η LG αναμένεται να παρουσιάσει τον Ιανουάριο στη CES τη λεπτότερη, οθόνη με πάχος μόλις 2.6 χιλιοστά

Η LG Display ανέπτυξε ένα πρότυπο LCD πάνελ για τηλεοράσεις, το οποίο είναι λιγότερο από το ένα τέταρτο του πάχους των ήδη διαθέσιμων πάνελ της εταιρείας. Η νέα οθόνη θα κάνει εφικτή, για τους κατασκευαστές, τη δημιουργία ακόμα λεπτότερων τηλεοράσεων αλλά σχέδια για μαζική παραγωγή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Η 42 ιντσών οθόνη, η οποία αποτελεί ακόμα πρότυπο και όχι ολοκληρωμένο προϊόν, έχει πάχος μόλις 2.6 χιλιοστά. Αυτό είναι το μισό από το πάχος του προηγούμενου πρότυπου πάνελ της εταιρείας, το οποίο είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο και είχε πάχος 5.9 χιλιοστά. Η λεπτότερη τηλεόραση της εταιρείας που κυκλοφορεί είναι 11.9 χιλιοστά.

Το μυστικό της οθόνης κρύβεται στο φως. Οι LCDs απαιτούν μια πηγή, η οποία φωτίζει την εμφανιζόμενη εικόνα. Αυτό παρέχεται μέσω ενός backlight πάνελ, το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος της οθόνης. Βάζοντάς το εκεί, το πάχος της τηλεόρασης αυτόματα αυξάνεται, οπότε η LG Display τοποθέτησε πολλαπλά LED φωτάκια γύρω από τις άκρες της οθόνης ώστε να φωτίζουν μέσα στο πάνελ. Το τελικό προϊόν βγαίνει μακρύτερο και ψηλότερο αλλά το πάχος μειώνεται κατά πολύ.

Η LG Display αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα οθόνη στην επερχόμενη Διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, CES, η οποία θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις αρχές του Ιανουαρίου.

Φανή Καμπάση

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

WiGig: Ένα νεό ασύρματο πρωτόκολλο τοπικού δικτύου υπόσχεται ταχύτητες έως και 7Gbps

Πηγή:http://www.adslgr.com

H Wireless Gigabit Alliance oλοκλήρωσε τις προδιαγραφές ασύρματης μεταφοράς δεδομένων στα 60GHz η οποία θα προσφέρει ταχύτητες μεταξύ κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και τηλεοράσεων έως και 7Gbps.

To πρωτόκολλο με την ονομασία WiGig 1.0, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε, θα υποστηρίζει και θα είναι συμβατό με το τρέχον 802.11 Wi-Fi. Είναι σχεδιασμένο για μια πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών. Η Wireless Gigabit Alliance δημιουργήθηκε τον Μάιο από εταιρείες όπως η Microsoft, η Dell, η Ιntel, η Panasonic και η Samsung, oι οποίες είχαν θέσει τότε ως στόχο την δημοσίευση του πρωτοκόλλου μέχρι το τέλος του 2009.
"Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να τηρήσουμε την υπόσχεση μας", δήλωσε ο Ali Sadri επικεφαλής της Wireless Gigabit Alliance. "Στρώνουμε με ταχύτητα τον δρόμο για την παρουσίαση μίας νέας γενιάς ασύρματων προϊόντων υψηλών επιδόσεων: υπολογιστές, κινητές συσκευές, τηλεοράσεις, οθόνες, συσκευές blu-ray, ψηφιακές μηχανές και πολλά ακόμα."
Ο στόχος του WiGig είναι να διασυνδεθούν τοπικά οικιακές και κινητές συσκευές προκειμένου να ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεδομένα. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να καταργήσει καλώδια όπως τα HDMI και θα μπορούσε να καταστεί ο διάδοχος του πρωτοκόλλου 802.11n. To WiGig είναι περίπου 10 φορές πιο γρήγορο από το 802.11n, οι θεωρητικές ταχύτητες του οποίου φτάνουν τα 600Mbps. Χρησιμοποιεί το φάσμα των 60GHz το οποίο είναι ελεύθερο προς χρήση. Επίσης οι τερματικές συσκευές θα λειτουργούν με μικρές ποσότητες ενέργειας για την λήψη του σήματος.

Το WiGig έχει δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων που φτάνουν τα 10 μέτρα ακτίνα, ξεπερνώντας σε επίδοση τεχνολογίες μεγάλων ταχυτήτων σε υψηλές συχνότητες όπως το TrasnferJet της Sony η ακτίνα του οποίου φτάνει τα λίγα εκατοστά. Άλλος αντίπαλος του WiGig είναι το Bluetooth 3.0 οι προδιαγραφές του οποίου ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Αρχικά το Bluetooth 3.0 σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί την τεχνολογία ultrawideband (UWB), όμως η συμμετοχή της εταιρείας που υποστήριζε την συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν προβληματική και έτσι το Bluetooth 3.0 θα υποστηρίζει έως 24Mbps αντί για την αρχική πρόθεση των 480Mbps.

Eπιπλέον την Πέμπτη, η Wireless Gigabit Alliance ανακοίνωσε τέσσερα νέα μέλη. Η Nvidia πήρε θέση στο διοικητικό συμβούλιο ενώ οι AMD, SK Telecom και η TMC (κινεζικό εργαστήριο πιστοποίησης) είναι πλέον συμμετέχοντα μέλη.

Αυτό το πρώτο πρωτόκολλο του WiGig είναι πλέον διαθέσιμο στα μέλη της Wireless Gigabit Alliance για σχόλια και παρατηρήσεις και θα είναι διαθέσιμο σε όσους θελήσουν να το υιοθετήσουν στις αρχές του 2010.

Κατεβάστε όλα σας τα αρχεία από το Google Docs

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα κατεβάσματος όλων των αρχείων που έχουμε στο Google Docs, στον σκληρό μας δίσκο. Για να γίνει αυτό, τσεκάρετε όλα τα αρχεία και από το More Actions επιλέξτε Export.

export_google_docs1

Στο πλαίσιο διαλόγου που ακολουθεί μπρορείτε να επιλέξετε τη μορφή που θέλετε να έχει κάθε τύπος αρχείου ξεχωριστά. Ακόμα και οι φόρμες, γίνονται export σε PDF! Μπορείτε να κατεβάσετε μέχρι 2GB ανά download.

Το επόμενο πακέτο αναβαθμίσεων της Microsoft

Πηγή:http://www.pcw.gr

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να διαθέσει τα νέα patches που αφορούν τα Windows, τον Internet Explorer και το Office

Η ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να είναι η ημέρα κατά την οποία η Microsoft θα διαθέσει στους χρήστες των Windows και του IE το επόμενο πακέτο με αναβαθμίσεις, προκειμένου να διορθωθούν επικίνδυνα flaws, ιδιαίτερα στις εκδόσεις του browser της, IE 5.01, IE6, IE7, IE8. Οι αναβαθμίσεις ασφαλείας περιλαμβάνουν συνολικά 12 διορθωτικά για τα Windows, τον Internet Explorer και το Office.

Το γεγονός ότι η Microsoft ανήγγειλε τόσο νωρίς τη διάθεση των patches, υποδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος με τον IE, αφού όλες οι εκδόσεις του browser εμπεριέχουν ένα ή περισσότερα flaws όταν τρέχουν στα Windows 2000, XP, Vista, Server 2003, ακόμα και τα Windows 7. Οι μόνες εκδόσεις που θεωρούνται ασφαλείς είναι οι Server 2008 και Server 2008 R2.

Άλλα updates περιλαμβάνουν patches για bugs που έχουν εντοπιστεί στα Windows, τα Office 2000/Office 2003 και τα Microsoft Project 2000, 2002 και 2003. Τρία από τα έξι updates θα χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα, ενώ τα υπόλοιπα θα φέρουν την ετικέτα "σημαντικά".

Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει το πακέτο αναβαθμίσεων το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Δεκεμβρίου 2009.

Φανή Καμπάση

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση beta του Office 2010

Πηγή:http://e-pcmag.gr

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι διατίθεται για download η έκδοση beta του Microsoft Office 2010. Η επερχόμενη νέα έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών, καθώς τα έως τώρα downloads έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει η Microsoft.

Ο πρόεδρος του τμήματος Business της Microsoft, Stephen Elop, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter, προσθέτοντας ότι είναι "πολύ υπερήφανος" για το γεγονός ότι η beta του Office 2010 έχει ξεπεράσει την απήχηση που είχαν οι αντίστοιχες εκδόσεις στο παρελθόν. Βέβαια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στον κόσμο του Internet, οπότε μέχρι ένα σημείο είναι λογική η επιπλέον δημοτικότητα της Office 2010 beta.

Η νέα έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2010, σε τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Υπενθυμίζεται ότι θα υπάρχει και μια δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις, η οποία θα περιλαμβάνει μόνο το Word και το Excel και μάλιστα χωρίς το σύνολο των εργαλείων τους.

Πηγή: neowin

Υπολογίστε το ενεργειακό σας αποτύπωμα

Πηγή:http://www.wwf.gr

Οδηγός καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές

Πηγή:http://www.greenpeace.org

8 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών της Greenpeace, προέκυψε η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο κατάταξης των εταιρειών ζωικών προϊόντων.

Για αυτό το λόγο, ο Οδηγός Καταναλωτών αλλάζει μορφή με σκοπό να αποτυπώσει διεξοδικά και με περισσότερη λεπτομέρεια τη στάση των εταιρειών παrαγωγής ζωικών προϊόντων απέναντι στη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών.

Στo Νέο Οδηγό Καταναλωτών οι εταιρείες κατατάσσονται σε διαβαθμίσεις οι οποίες προέκυψαν άμεσα από τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο της Greenpeace και βασίζονται κυρίως στα παρακάτω κριτήρια:

• Πιστοποιητικά από Φορέα Ελέγχου και Πιστοποίησης για τη χρήση μη μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές
• Πιστοποιητικά και Γραπτές Εγγυήσεις που αποδεικνύουν τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων
• Αναλύσεις από Διαπιστευμένα Εργαστήρια για μεταλλαγμένα και συχνότητα των αναλύσεων
• Πρόθεση να αποτυπωθεί στη συσκευασία του τελικού προϊόντος η χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών

Η έκδοση Ιούλιος 2009, περιλαμβάνει Φρέσκο Γάλα, αβγά, κοτόπουλα, αλλαντικά και ψάρια.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο

Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή - Κυρώσεις


Πηγή:http://www.efet.gr/

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 173.500.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :

1. Πρόστιμο € 8.000 στο ουζερί - ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΓΑΡΔΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ - "ΧΑΡΗΣ" που βρίσκεται στην περιοχή ΑΘΥΤΟΥ στο ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, διότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν μερίμνησε ως όφειλε για την αντικατάσταση της παλαιάς άδειας λειτουργίας, στα ψυγεία βρέθηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν και οι υπάρχουσες υποδομές καθιστούσαν ανεπαρκές το επίπεδο υγιεινής.

2. Πρόστιμο € 55.000 στη βιοτεχνία αρτοποιίας και προϊόντων ζαχαροπλαστικής - διατροφής με την επωνυμία ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ, διότι ο αποθηκευτικός χώρος δεν απέτρεπε τη διασταυρούμενη επιμόλυνση, η επιχείρηση στερούνταν ορθού τρόπου χειρισμού των τροφίμων στα ψυγεία συντήρησης του παρασκευαστηρίου ζαχαροπλαστικής και διέθετε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν καθώς και μη ασφαλή - επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία τρόφιμα με εκτεταμένη αλλοίωση τα οποία επίσης κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

3. Πρόστιμο € 2.000 στο κατάστημα πώλησης ζωοτροφών με την επωνυμία ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 4 ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, διότι βρέθηκαν 9 πλαστικοί σάκοι που περιείχαν διάφορους τύπους οσπρίων, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

4. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ & ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ ΙΛΙΣΙΑ ΑΘΗΝΑ, διότι διέθετε προς πώληση μη κανονικά - μη ασφαλή τρόφιμα.

5. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία με την επωνυμία Κ. & Μ. ΜΙΧΑΗΛΟΥ Ο.Ε. - "PARADISO" που βρίσκεται στην ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 58 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκε παραπλάνηση του καταναλωτή και σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης.

6. Πρόστιμο € 5.000 στο αναψυκτήριο με την επωνυμία ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - "EVEREST" που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΔΗΣΣΟΥ 2 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή ορθών πρακτικών υγιεινής, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

7. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην Κ. ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΥ 6 ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι στο υπόγειο της επιχείρησης βρέθηκαν 6 συσκευασίες των 10 λίτρων με ηλιέλαιο ραφινέ της εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ οι οποίες περιλαμβάνονταν στις παρτίδες που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του 2008.0461 ALERT NOTIFICATION add12, add14 (μολυσμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο).

8. Πρόστιμο € 7.500 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. - ΓΑΛΑΞΙΑΣ που βρίσκεται στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ 96 ΑΙΓΑΛΕΩ, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

9. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΛΙΑΣΚΟΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 40 ΠΑΛΛΗΝΗ, διότι διαπιστώθηκε σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

10. Πρόστιμο € 20.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που βρίσκεται στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ 75 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΕΝΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας λειτουργίας και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

11. Πρόστιμο € 2.000 στην αποθήκη τροφίμων, ποτών και χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΑ Α.Ε. - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ που βρίσκεται στο 3ο ΧΛΜ ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, διότι δείγμα προϊόντος "τραγανές μπουκίτσες από βρώμη, σιτάρι, φλοιό σιταριού, με καστανή ζάχαρη και κανέλλα - mini breaks all bran της εταιρείας Kellogg's" χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και παραπλανεί τον καταναλωτή (στη συσκευασία κάτω από τον τίτλο "πληροφορίες για αλλεργικούς" αναγράφεται η φράση "τραγανές μπουκίτσες από βρώμη, σιτάρι, φλοιό σιταριού, με γεύση φράουλας" που περιγράφει άλλο προϊόν).

12. Πρόστιμο € 10.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. που βρίσκεται στην ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 10 ΒΑΡΚΙΖΑ, διότι διαπιστώθηκε σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

13. Πρόστιμο € 40.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 57 ΙΛΙΣΣΙΑ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων της επιχείρησης και ουσιώδης απόκλιση από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, παραβάσεις οι οποίες βεβαιώθηκαν επανειλλημένα σε δύο συνεχείς ελέγχους.

14. Πρόστιμο € 4.000 στον επαγγελματία λαϊκών αγορών ΦΕΛΕΓΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ & ΚΟΛΛΟΣΟΥ 3 ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, διότι διαπιστώθηκε παραπλάνηση του καταναλωτή, διάθεση μη κανονικών τροφίμων και έλλειψη άδειας λειτουργίας.

15. Πρόστιμο € 4.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ που βρίσκεται στην ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 197 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, συντήρησης και αποθήκευσης, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

16. Πρόστιμο € 3.500 στο εργαστήριο τροφίμων - παρασκευής φαγητών με την επωνυμία ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - "JOY'S" που βρίσκεται στην ΤΕΝΕΔΟΥ 19 ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν μη ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.