Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Μήπως δουλεύουμε σε λάθος χώρα?

Απο το www.ethnos.gr
Πτυχία μάνατζμεντ από τα... ΜακΝτόναλντς!


Πρόσβαση σε κολέγια και πανεπιστήμια μέσω... McDonalds; Σωστά διαβάσατε, καθώς η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων φαστ φουντ εκτός από μπέργκερ θα σερβίρει προσεχώς και πτυχία μάνατζμεντ!
Για πρώτη φορά, η βρετανική κυβέρνηση αναγνώρισε μεγάλα εταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα ως ισότιμα των απολυτηρίων λυκείου και -σε ορισμένες περιπτώσεις- των εισαγωγικών εξετάσεων, που είναι αντίστοιχες με τις δικές μας... Πανελλαδικές!
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπαιδευτική επιτροπή «Qualifications and Curriculum Αuthority», η αλυσίδα φαστ φουντ McDonalds, καθώς και άλλες δύο εταιρείες-κολοσσοί στη Βρετανία θα μπορούν να απονέμουν ανώτερα εκπαιδευτικά πιστοποιητικά ως μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης του Γκόρντον Μπράουν να βελτιώσει τις δεξιότητες των νέων.
Είναι η πρώτη φορά που εταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα αναγνωρίζονται κρατικά στη Βρετανία, ωστόσο θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των πανεπιστημίων και των κολεγίων αν θα αποδεχτούν τα εταιρικά πτυχία ως βάση για την εισαγωγή των υποψηφίων.
«Πρόκειται για ένα βήμα προς την εξάλειψη των παλιών διαχωρισμών ανάμεσα σε εταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα και στα κρατικά απολυτήρια, κάτι που θα ωφελήσει τους υπαλλήλους, τους εργοδότες και ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
ΜαθήματαΗ αλυσίδα εστιατορίων θα προσφέρει μεταξύ άλλων μάθημα για τα «Βασικά Προσόντα του Μάνατζερ», που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη διεύθυνση ενός εστιατορίου McDonalds από το μάρκετινγκ έως την εξυπηρέτηση πελατών.
Τη δυνατότητα απονομής διπλωμάτων αντίστοιχων με τα απολυτήρια λυκείου θα έχει και η εταιρεία υποδομών σιδηροδρόμου Network Rail, καθώς και η αεροπορική εταιρεία τοπικής εμβέλειας Flybe.
«Ηρθε η ώρα να αφυπνίσουμε τη νεολαία, τους υπαλλήλους και τους εργοδότες και να καταλάβουμε ότι καλούμαστε τώρα σε μια νέα εθνική προσπάθεια και μια κινητοποίηση, για να νικήσουμε τη νέα κούρσα δεξιοτήτων», θα δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ενώπιον κορυφαίων επιχειρηματιών στο Λονδίνο. Στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα, ο Μπράουν θα κάνει λόγο για την «κούρσα δεξιοτήτων» της Βρετανίας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: