Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ανάκληση Λάντσιον μητ και σοκολάτας

Πηγή :www.efet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-04-2008
Προστασία Καταναλωτή : Ανάκληση Λάντσιον μητ και σοκολάτας
Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :
α) Χοιρινό - Λάντσιον μητ, με την εμπορική ονομασία «Midland -χοιρινό Λάντσιον μητ Δανίας», που διακινείται από την ελληνική εταιρεία «ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε καζεΐνη, η οποία δεν επισημαίνεται, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 340 gr και με ημερομηνία λήξης 12/10/2012.
β) Σοκολάτα τρούφα, με την εμπορική ονομασία «Α. ΣΑΜΟΥΡΗ - σοκολάτα τρούφα», που παράγεται από την εταιρεία «ΑΣΤΟΡ - ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡ. Ε.Π.Ε.» και συσκευάζεται από την εταιρεία «Α. ΣΑΜΟΥΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε καζεΐνη, η οποία δεν αναγράφεται στην ετικέτα, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 90 gr, με ημερομηνία λήξης 5/4/2009 και αριθμό παρτίδας L 0108.
γ) Σοκολάτα μαύρη, με την εμπορική ονομασία «"1" - ΣΟΚΟΛΑΤΑ μαύρη», που παράγεται από την πολωνική εταιρεία «INDA POLSKA S.P. ZOO» και διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε καζεΐνη, η οποία δεν επισημαίνεται, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 100 gr, με ημερομηνία λήξης 19-11-2009-Α6.
γ) Σοκολάτα υγείας κουβερτούρα, με την εμπορική ονομασία «ΙΟΝ - Σοκολάτα υγείας - Κουβερτούρα», που παράγεται από την εταιρεία «ΙΟΝ Α.Ε.». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε καζεΐνη, η οποία δεν αναγράφεται στην ετικέτα, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 100 gr , με ημερομηνία λήξης 7/2009.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: