Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Τσιμπούρι-φορέας ιού προκάλεσε θανάτους: Βουλγαρία, Τουρκία και σε γυναίκα από Ροδόπη

Πηγή:http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2186&newsid=402735
Τσιμπούρι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας, έχει προκαλέσει θανάτους σε περιοχές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, ενώ μια 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή έχασε τη ζωή της καθώς στην προσπάθειά της να το αφαιρέσει προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του Δοικητού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννη Καβαρατζή, η γυναίκα ερχόμενη στις 20 του μήνα στο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, απέκρυψε από τους γιατρούς -οι οποίοι της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή-, ότι την τσίμπησε το τσιμπούρι.
Την επόμενη μέρα η γυναίκα πήγε στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης καθώς ο πυρετός συνεχίστηκε και επιπλέον ως συμπτώματα είχε κεφαλόπονο και εμέτους, ενημέρωσε μεν τους γιατρούς για το τσίμπημα από το τσιμπούρι. H γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια ενώ διερευνώνται τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.
Άλλα καθώς έξι περιστατικά με τσιμπήματα τσιμπουριών έχουν φτάσει στο νοσοκομείο Κομοτηνής και έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.
Σημειώνεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχειρείται η αφαίρεση του τσιμπουριού από μη ειδικό, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεται το άτομο στο νοσοκομείο, όπου θα αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση και μόνο.
Οι αρμόδιες αρχές της Ροδόπης έχουν επιληφθεί του θέματος, έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και ιολογικά εργαστήρια, έχουν αποστείλει δείγματα από τον ορό της άτυχης γυναίκας και του εντόμου. Συνιστούν στον κόσμο ψυχραιμία, καθώς τα επίσημα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουν την ερχόμενη Τετάρτη με Πέμπτη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δ/ντου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ροδόπης Μιχάλη Διαμαντάκη, οι φορείς θα περιμένουν τα αποτελέσματα, προκειμένου να εξετάσουν αν θα λάβουν επιπλέον μέτρα φύλαξης, μεταξύ αυτών και την διενέργεια ψεκασμών.

Διαβάστε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: