Τρίτη 14 Απριλίου 2009

H ανωνυμία κερδίζει χιλιάδες «υπογραφές»


Πηγή:http://www.pcw.gr
Τις 100 χιλιάδες εγγραφές έχει ήδη ξεπεράσει η νέα υπηρεσία του The Pirate Bay, Ipredator, που έρχεται να καλύψει τα ίχνη κρύβοντας την IP διεύθυνση απο τις αρχές, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Την περασμένη Τετάρτη η Σουηδία ψήφισε νόμο που επιτρέπει στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες και δεδομένα που έχουν σχέση με χρήστες που εμπλέκονται σε παράνομο διαμοιρασμό αρχείων. Το νομοσχέδιο αυτό προκάλεσε πρωτόγνωρη πτώση της τάξης του 30% στη χρήση του διαδικτύου στη Σουηδία!
Μέχρι τώρα 113.000 χρήστες του Pirate Bay έχουν εγγραφεί στη νέα υπηρεσία Ipredator εκ των οποίων το 80% βρίσκεται στη Σουηδία. Η υπηρεσία ήταν να ξεκινήσει την πρώτη Απριλίου αλλά η αναπάντεχα μεγάλη ζήτηση προκάλεσε καθυστέρηση.
Η υπηρεσία Ipredator είναι ουσιαστικά ένα Virtual Private Network (VPN) το οποίο κρατάει κρυφη την IP address που δίνεται απο τον ISP, προσφέροντας μία δεύτερη που παρέχει το συγκεκριμένο δίκτυο.
Η διαφορά της Ipredator απο άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν ανωνυμία στην πλοήγηση στο διαδίκτυο, έγκειται στο γεγονός οτι το Pirate Bay δεν θα κρατάει αρχείο των δεδομένων της, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο όποιον προσπαθήσει να βρεί λεπτομέρειες σχετικά με την ανταλλαγή των αρχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: