Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Νεό laser από τη Sanyo για εκπληκτικές επιδόσεις στα Blu-Ray Discs

Πηγή:http://www.pcw.gr

Το νέο laser έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει μια δέσμη 450 milliwatts, η οποία είναι περίπου διπλάσια της ήδη υπάρχουσας ανώτατης ταχύτητας στα Blu-ray Disc συστήματα της Sanyo. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία, η μεγαλύτερη ταχύτητα σημαίνει ότι η εγγραφή και η ανάγνωση των δεδομένων μπορεί να γίνει σε τέσσερα data layers, με ταχύτητες έως και 12x.

Σε κάθε επίπεδο εγγραφής, σε ένα Blu-ray Disc, μπορούν να αποθηκευτούν έως και 25Gb δεδομένων ενώ η μέγιστη χωρητικότητα που έχουν οι συμβατικοί δίσκοι διαθέτουν μόνο δύο επίπεδα. Ένας δίσκος τεσσάρων επιπέδων θα παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 100Gb, κάτι που μεταφράζεται σε οχτώ ώρες βίντεο υψηλής ανάλυσης και με την 12x ταχύτητα τα δεδομένα θα μπορούν να εγγραφούν σε μόλις 10 λεπτά.

Ενώ η ανάπτυξη του laser σημαίνει ένα βήμα περαιτέρω προς την κατεύθυνση τέτοιων συστημάτων, δεν πρέπει να ενθουσιαστείτε ακόμα. Με την ανάπτυξη ενός κατάλληλου laser, οι εταιρείες έχουν τώρα τη δυνατότητα να δουλέψουν πάνω σε προϊόντα που υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες, η διάρκεια, όμως, του κύκλου εξέλιξης και της διαδικασίας προτυποποίησης των Blu-ray σημαίνει ότι οι δίσκοι και τα αντιγραφικά που θα τρέχουν σε ανώτερες ταχύτητες δεν θα είναι διαθέσιμες για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

Οι οπτικοί δίσκοι σαν τους Blu-ray εξελίσσονται συνέχεια χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ειδικών εξαρτημάτων. Πιο δυνατά laser σημαίνει ότι επιπλέον επίπεδα εγγραφής μπορούν να προστεθούν και οι δίσκοι να τρέχουν ταχύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: