Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Αθάνατα XP!

Πηγή:http://www.pcw.gr/Article/Windows-Software/windows_xp_microsoft_extention_2009_may_oem/242-3860.html


Άλλη μία παράταση ζωής δίνει στα Windows XP η Microsoft, επεκτείνοντας κατά 4 μήνες το διάστημα που μπορούν κάποιοι κατασκευαστές να εγκαθιστούν τα XP σε νέους υπολογιστές.

Μέχρι τώρα η τελική ημερομηνία για την απόσυρση των Windows XP ήταν η 30η Ιανουαρίου 2009. Η Microsoft αποφάσισε να δώσει παράταση 4 μηνών διευκολύνοντας αρκετούς κατασκευαστές που είχαν ήδη αρχίσει να αγοράζουν άδειες XP ώστε να τις χρησιμοποιήσουν μετά την αρχική προθεσμία του Ιανουαρίου. Τώρα το ίδιο θα κάνουν τον Μάιο, παρατείνοντας έτσι την διάθεση συστημάτων μέσα στο καλοκαίρι του 2009.

Όπως έχουμε σημειώσει τα Windows XP φαίνονται να είναι «αθάνατα» αφού αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν πάρει χάρη και παράταση ζωής στο παρά πέντε. Αρχικά, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι τα XP θα αποσύρονταν τον Ιανουάριο του 2008. Εν συνεχεία, παρέτεινε τη ζωή του λειτουργικού της συστήματος κατά 6 μήνες και μετά για άλλους 7, φτάνοντας τον Ιανουάριο του 2009. Τώρα ήρθε άλλη μία τετράμηνη παράταση, δείχνοντας την προτίμηση του αγοραστικού κοινού απέναντι στο παλαιό αλλά αξιόπιστο και χαμηλό σε υπολογιστικές απαιτήσεις λειτουργικό σύστημα που έρχεται από το μακρινό πλέον 2001!

Δεν υπάρχουν σχόλια: