Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τετραγωνίστε τις αναζητήσεις σας με το Google Squared

Πηγή:http://www.pcw.gr
Ένα νέο εργαλείο αναζητήσεων έρχεται να προσθέσει η Google με το Google Squared, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα εμφάνισης και ταξινόμησης των σχετικών αποτελεσμάτων σε μορφή πίνακα.
H πρώτη επαφή με το Google Squared ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Δώστε το ερώτημα σας και θα δείτε τα αποτελέσματα να εμφανίζονται σε μορφή πίνακα (ή λογιστικού φύλλου), διευκολύνοντας έτσι την εύρεση αυτών που επιθυμείτε, με μία ματιά.

Το Google Squared μπορεί να αποθηκεύσει τις αναζητήσεις σας και κυρίως τις τροποποιήσεις που ίσως έχετε κάνει στον αρχικό πίνακα αποτελεσμάτων όπως την προσθήκη μίας στήλης με πληροφορίες που δεν εμφάνισε το Google Squared, αλλά σας ενδιαφέρουν. Εμείς για παράδειγμα, «φέραμε» τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και προσθέσαμε την στήλη "Distance from earth". Το Google Squared επέστρεψε τις σχετικές τιμές σε διαφορετικό όμως φορμάτ, γιατί προφανώς έψαξε και εμφάνισε αποτελέσματα απο διαφορετικές πηγές.
Η πιο πάνω ατέλεια μαζί με το γεγονός ότι δεν επιστρέφει αποτελέσματα σε Ελληνικές αναζητήσεις ακόμα, είναι τα σημεία που χρειάζονται σίγουρα βελτίωση. Φυσικά, βελτίωση χρειάζεται και η επιστροφή αποτελεσμάτων απο Αγγλικά ερωτήματα ενώ θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η προσθήκη μερικών ακόμα χαρακτηριστικών όπως η δυνατότητα ταξινόμησης των αποτελεσμάτων αλλά και η αποθήκευση τους ως, αρχικά τουλάχιστον, Google Spreadsheet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: