Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Google: Νέες πληροφορίες γύρω από το κινητό τηλέφωνο Nexus One

Πηγή:http://www.adslgr.com/forum

H Google έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τις φήμες και τις πληροφορίες σχετικά με το Nexus One, το κινητό τηλέφωνο που σχεδιάστηκε από την ίδια και κατασκευάστηκε από την ΗΤC. Nέες ανεπίσημες πληροφορίες από το Engadget αναφέρουν πως το Nexus One θα κυκλοφορήσεις σε λίγες μέρες, στις αρχές του επόμενου μήνα (ίσως στις 5 Ιανουαρίου). Πριν όμως βιαστείτε να πάρετε σειρά μπροστά από το κοντινότερο κατάστημα Google (το οποίο ασφαλώς δεν υπάρχει - προς το παρόν τουλάχιστον!) το Engagdet μας ενημερώνει πως τα πρώτα Nexus One θα δοθούν με προκλήσεις - κάτι σαν beta κυκλοφορία.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  bgrgn-2.jpg Εμφανίσεις:  123 Μέγεθος:  149,3 KBΌταν φτάσει η στιγμή των λιανικών πωλήσεων η συσκευή θα πωλείται σε συνεργασία με την T-Mobile στις H.Π.Α. (κάτι που σημαίνει πως oι φίλοι της Cosmote μπορούν να ελπίζουν) αλλά θα πωλείται και αυτόνομα (ξεκλείδωτο).

Ας ξαναπιάσουμε λοιπόν το γαϊτανάκι των φημών γύρω από το Nexus One: παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το όνομα του googlοφωνου (sic!) το όνομα του παραμένει Nexus One, αφού έτσι το δήλωσε η Google στις 10 Δεκεμβρίου στην Υπηρεσία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των Η.Π.Α..

Προχωράμε στις νεότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του Nexus One: η οθόνη είναι 3.7 ιντσών WVGA AMOLED 480x800 (του iPhone είναι 3.5 ιντσες TFT ΗVGA 480x300). Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon στα 1GHz αν και οι διακινητές των φημών και οι μελλοντολόγοι του Nexus One δεν έχουν καταλήξει με σιγουριά στο θέμα αυτό. H μία από τις δύο κάμερες θα βγάζει φωτογραφίες 5Mpixel, θα υπάρχει ασφαλώς υποδοχή Micro SD και η μπαταρία θα αφαιρείται (η τελευταία πληροφορία είναι χρήσιμη και κατανοητή μόνο για τους κατόχους iPhone). Κατά τα λοιπά: Bluetooth 2.1 +EDR, GPS, πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, Wi-Fi a/b/g/n, δέκτης FM.

Το πάχος του είναι 11.5mm (λίγο λεπτότερο από τα 12.3mm του iPhone) και το βάρος του 130g έναντι 135g του iPhone (για κάποιον περίεργο λόγο όλοι επιμένουν να το συγκρίνουν με το iPhone).

Για το τέλος: δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως η ROM θα είναι η 2.1 Android -είναι αυτονόητο!

Αν επιθυμείτε να εξασκηθείτε στο λεγόμενο speculation γύρω από το Nexus One μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό αποκλειστικό άρθρο του Engagdet και να δείτε την πρώτη παρουσίαση της συσκευής από το Gizmodo.

Πηγή: The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια: