Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Κενά ασφαλείας στο Facebook, MySpace κλπ.

Πηγή: http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6424&subid=2&tag=5097&pubid=1098250

"Ένα κενό ασφαλείας στο μεγάλο ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο είχε ως αποτέλεσμα ιδιωτικές φωτογραφίες από το MySpace να βγουν στη δημοσιότητα.
Οι φωτογραφίες της Paris Hilton και της Lindsay Lohan από το MySpace δεν αποτέλεσαν και μεγάλη έκπληξη, ήταν απλά κι άλλες γυμνές, σκανδαλιάρικες, μεθυσμένες, αλλοπαρμένες στιγμές των κακών κοριτσιών του Χόλυγουντ.
Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο Byron Ng, ένας Καναδός τεχνικός ο οποίος εργάζεται για να εντοπίζει κενά ασφαλείας στο διαδίκτυο.
Ο νεαρός ανακάλυψε ότι η συνεργασία της Yahoo με το MySpace αφήνει πολλά κενά ασφαλείας και μπορεί ο καθένας να δει φωτογραφίες από οποιοδήποτε προφίλ, ακόμα κι αν αυτό είναι prive.
O Byron Ng απέκτησε πολύ εύκολα πρόσβαση στις φωτογραφίες και στη συνέχεια, εκτός από τις φωτογραφίες, δημοσίευσε και τις οδηγίες για να προειδοποιήσει τους υπεύθυνους των site.
Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει περίπτωση, οποιαδήποτε φωτογραφία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα σε ηλεκτρονικά δίκτυα όπως το Facebook και το MySpace να βρεθούν δημοσιευμένες και σε άλλα site."

Δεν υπάρχουν σχόλια: