Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Κινητές κλήσεις στα 30 χιλιάδες πόδια


Πηγή:http://www.pcw.gr

Δύο χρόνια σχεδόν μετά τις πρώτες εξαγγελίες της, η Ryanair σκοπεύει να εγκαταστήσει το κατάλληλο εξοπλισμό σε 14 από τα 166 αεροπλάνα της, προκειμένου να πραγματοποιούνται κλήσεις από τα κινητά τηλέφωνα εν πτήση.
Το πρώτο στάδιο με τα 14 αεροπλάνα θα είναι δοκιμαστικό και αν έχει επιτυχία η εταιρεία θα προχωρήσει στην εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού και στον υπόλοιπο στόλο της. Τα τηλέφωνα θα απενεργοποιούνται μόνο κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, ενώ μόλις το φτάνουν στο ύψος κανονικής πτήσης, οι επιβάτες θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τα κινητά τους για την πραγματοποίηση ή αποδοχή κλήσεων.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι μόνο 6 ταυτόχρονες κλήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται στον αέρα. Όταν κάποιος επιπλέον προσπαθήσει να πάρει τηλέφωνο, θα εμφανίζεται σήμα απασχολημένου δικτύου και θα πρέπει να περιμένει μέχρι να κλείσει κάποιος από τους συνεπιβάτες του το κινητό και να πάρει αυτός.
Οι χρεώσεις για κάθε κλήση θα κυμαίνονται στο ίδιο περίπου ύψος με αυτό του αεροσκάφους και συγκεκριμένα θα κοστίζουν 2,6 ευρώ ανα λεπτό ομιλίας.
Αν και η Ryanair ήταν η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε υποστήριξη κλήσεων στον αέρα, έμεινε τελικά πίσω από τις εξελίξεις που τώρα πλέον οδηγούν οι Emirates και Air France.

Δεν υπάρχουν σχόλια: