Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Internet Explorer 8 beta 2

Πηγή:http://www.digitalnews.gr

Η Microsoft κυκλοφόρησε την δεύτερη beta έκδοση του επερχόμενου Internet Explorer 8, με έμφαση στις νέες λειτουργίες. Η εταιρία αναφέρει 50 νέες λειτουργίες που έχουν να κάνουν με την χρηστικότητα, την ασφάλεια, την συμβατότητα, τη διαχείριση και μερικά εργαλεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον Internet Explorer. Η Microsoft κράτησε την υπόσχεσή της και η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση έρχεται πριν το τέλος του μήνα, όπως το είχε προαναγγείλει. Σύμφωνα με μετρήσεις του tgDaily, ο Internet Explorer 8 φορτώνει τρεις φορές πιο γρήγορα από τον IE7, ενώ φορτώνει μία σελίδα δύο φορές πιο γρήγορα.

Φαίνεται ότι η Microsoft όπως και η Mozilla έχουν κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης στις μηχανές τους στον τομέα της ταχύτητας. Στον τομέα των λειτουργιών, υπάρχουν βελτιώσεις στην αναζήτηση μέσα στις σελίδες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης της τρέχουσας συνεδρίας (session) ώστε να ανοιχτεί αργότερα (όπως στον Firefox).
Η μπάρα διευθύνσεων ονομάζεται πλέον Smart Adress Bar και προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, ενώ υπάρχει και καλή οργάνωση στο ιστορικό, μία ιδέα που ξεκίνησε στον Firefox 3.
Ίσως η καλύτερη νέα λειτουργία να είναι το λεγόμενο Tab grouping που όταν έχουμε πάνω από 10 καρτέλες ανοιχτές, αυτές οργανώνονται σε group με διαφορετικό χρώμα. Επίσης υπάρχει και το crash recovery, όταν δηλαδή δεν τερματιστεί σωστά για κάποιο λόγο ο Internet Explorer 8, αποθηκεύονται οι τρέχουσες καρτέλες και ανοίγουν στην επόμενη εκκίνηση.
Επιπλέον υπάρχουν και νέες λειτουργίες που είναι λίγο – πολύ άρχηστες και φοτώνουν άδικα την λειτουργία του browser, ενώ οι κακές συνήθειες της Microsoft εξακολουθούν να υπάρχουν μιας και η εγκατάσταση μπορεί να πάρει έως και μισή ώρα ενώ φυσικά μετά την εγκατάσταση χρειάζεται restart…

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ τον IE8 Beta 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: