Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Διχάζει τους ειδικούς ο Internet Explorer 8

Πηγή:http://www.pcw.gr

Αν και ακόμα δεν έχουμε δει την τελική έκδοση του IE8, η δεύτερη beta που κυκλοφόρησε είναι σύμφωνα και με ανθρώπους της Microsoft, πολύ κοντά στο τελικό προϊόν. Έτσι, έχουν ήδη αρχίσει οι αναλύσεις σχετικά με κάποια απο τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να διχάσουν για την λειτουργικότητα τους και όχι μόνο.
Η όγδοη έκδοση του ΙΕ είναι σχεδιασμένη ώστε να υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα τελευταία web πρότυπα. Αν και κάτι τέτοιο θεωρείται κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα απεικόνισης ιστοσελίδων που έχουν σχεδιαστεί ώστε να εμφανίζονται σωστά με τον IΕ6 και ΙΕ7. H Microsoft πρόβλεψε το θέμα που μπορεί να δημιουργηθεί και πρόσθεσε επιλογή συμβατότητας, κάτι που δοκιμάσαμε και δουλεύει σωστά μέχρι τώρα. Το πρόβλημα με αυτή την επιλογή είναι οτι πολύ πιθανόν, να παραμείνει άγνωστη στην πλειοψηφία των χρηστών.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που διχάζει όχι τόσο για την χρησιμότητα του όσο για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει, είναι το InPrivate. Συγκεκριμένα, αν αυτό το χαρακτηριστικό αρχίσει να χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους χρήστες, πρόκειται να πληγούν σοβαρά εταιρείες και websites τα οποία στηρίζονται οικονομικά στις διαδικτυακές διαφημίσεις και τα pop-ups. Επιπλέον, πολλά στατιστικά στοιχεία θα χαθούν, αποπροσανατολίζοντας εταιρείες που ασχολούνται με την καταμέτρηση και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων, συγχύζοντας έτσι εταιρικά τμήματα όπως αυτά του marketing και της διαφήμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: