Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Μελαμίνη σε Κινέζικο γάλα.

Πηγή:http://www.efet.gr/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-09-2008


Ο ΕΦΕΤ σε συνέχεια της ενημέρωσης του προς το καταναλωτικό κοινό και κατόπιν δημοσιευμάτων του τύπου στις 28-09-2008, περί Κινέζικου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που εισήλθαν και πωλούνται παράνομα στο κέντρο στης Αθήνας, συγκεκριμένα για:

α) Σοκολατούχο γάλα, ρόφημα, το οποίο περιέχει κομμάτια σοκολάτας, 255 γραμ. Παρασκευάζεται, ελέγχεται και συσκευάζεται στην πόλη Σετσουάν στη Νότια Κίνα. Εταιρεία παραγωγής «Φεϊλί Σετσουάν».

β) Γαλατάκια μερίδες, 18,5γραμ., αγελαδινό γάλα, παστεριωμένο και αποβουτυρωμένο, συνοδεύει καφέ ή τσάι, «Made in China».

γ) Παστεριωμένο γάλα, 500 γραμ., γάλα αγελαδινό που περιλαμβάνει και χυμό μήλου. Παρασκευάζεται από την εταιρεία «Wa ha ha» που έχει έδρα στην πόλη Χαντζού στη Νοτιοανατολική Κίνα.,

σας γνωρίζει τα ακόλουθα:

  • Μετά από στοχευμένους ελέγχους σε δεκάδες καταστημάτων λιανικής πώλησης και μαζικής εστίασης σε Αθήνα (περιοχές Μεταξουργείου, Ομόνοιας, Βοτανικού και Αμπελοκήπων) και Θεσσαλονίκη (περιοχή Βαρδαρίου) που διακινούν κινέζικα προϊόντα, ακόμα και σε εκείνα που ανέφεραν δημοσιεύματα, δεν βρέθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα αλλά ούτε και κανένα άλλο γαλακτοκομικό προϊόν κινέζικης προέλευσης.
  • Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η εισαγωγή και η διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρα και στην Ελλάδα.
  • Ο ΕΦΕΤ παράλληλα συνεχίζει τους ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν παρανόμως διακινούμενων γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα στα πλαίσια και των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούνται οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στην επισήμανση σύνθετων τροφίμων Κινέζικης προέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: